Welkom bij Hemus
Nieuws

Vaarverbod wegens ijs

17-3: Eemoeverschoonmaak | 16-4: Zeeroei-avond | 17-4: voorjaars-ALV

Floor Hurkmans wint Hemus Driekwart

17 februari - Na de HEK is Floor Hurkmans, die al aan de leiding ging, de eindwinnaar van de Hemus Driekwart. Je vindt alle uitslagen hier. Liefst 129 leden hebben aan minstens een van de vier wedstrijden deelgenomen.

De HEK was weer een succes

Veertig dappere deelnemers hebben zich met volle overgave op 1 kilometer zo hard mogelijk roeien op de ergometer gestort. Jeugdleden tot echte veteranen, Hemusleden, sportschoolbezoekers en zelfs buitenlandse roeiers, alleen of in een team: iedereen heeft zijn uiterste best gedaan en deze inzet werd door het enthousiaste publiek erg gewaardeerd! Floor, Matthijs, Jasur, Esmoreit, Ank, Milou en Annerijn werden gehuldigd en ontvingen een echte HEK-mok. Floor werd hiermee tevens de overall winnares van de Hemus driekwart. Iedereen heel erg bedankt voor het enthousiasme, de inzet en hulp!

Doe mee met de Eemoeverschoonmaak op zaterdag 17 maart

Op zaterdag 17 maart doen we de jaarlijkse Eemoeverschoonmaak. Help mee, meld je om 9 uur in de bar. Koffie staat klaar, en na afloop is er soep met broodjes. Voor gereedschap wordt gezorgd. Zorg zelf voor stevige schoenen, en bij slecht weer voor goed schoeisel en regenkleding. Een paar tuinhandschoenen kan ook van pas komen.

Roeien op zee: lijkt dat je wat?

Kom dan naar de informatieavond in de Villa over Dutch Coastal Rowing, roeien op groot open water.
Guus van Werchem en Hemuslid Saskia van Alphen vertellen daar alles over op maandag 16 april om 19.30 uur. Meld je wel voor 8 april aan bij Saskia. Kijk intussen alvast op dutchcoastalrowing.nl.

Commissaris recreatief roeien gezocht

Robert van Spronsen neemt de functie van commissaris wedstrijdroeien waar nu Gabino Dorigo daarmee gestopt is. Om het bestuur weer compleet te maken zoeken we een nieuwe commissaris recreatief roeien. Die heeft de roeischool, het afroeien en het toerroeien als aandachtsgebieden. Nadere informatie? Neem contact op met Robert of de voorzitter of de secretaris.

Je mag alleen je fiets bij Hemus parkeren

Bij Hemus geldt een parkeerverbod. Altijd, dus ook 's avonds. Alleen wie niet zelf kan fietsen kan van het bestuur ontheffing krijgen via de secretaris. Spullen uitladen mag. Verder: halen en brengen zoveel mogelijk beperken. 's Avonds en in het weekend kan je bij het ziekenhuis parkeren, daarvoor heb je een speciale parkeerkaart nodig die bij de secretaris te verkrijgen is, niet gratis.

De ingang van de Villa kan gezelliger

Daar mag best wat aan gebeuren. Wie heeft ideeën? Bijvoorbeeld voor een wall of fame? Meld ze bij het bestuur! Het leukste idee maakt best wel een kans om uitgevoerd te worden.

Twentse winterwedstrijden

12 februari - De eerste wedstrijden van dit jaar. Esmoreit van de Velde trok in Gent op zaterdag op de ergometer een tweede plek met maar liefst 3.08 op 1000 meter. Zondag was hij weer van de partij tijdens de Twentse Winterwedstrijden. Een leuke vierkilometerwedstrijd die onder Hemusleden langzaam aan populariteit wint, met dit jaar maar liefst vier ploegen! De heren en dames scullvieren en de heren boordvier werden allemaal tweede. De herenacht zesde van de zeven. Maar dit was dan ook een van hun eerste wedstrijden.

Neem altijd een telefoon mee

4 februari - Vandaag is een ploeg onderweg in de problemen gekomen. Doordat ze een telefoon bij zich hadden, konden we hulp bieden. Neem dus altijd minstens één waterdicht verpakte telefoon mee aan boord! En zet het nummer van Hemus (033 466 9860) in het geheugen.

Mirjam Schippers geeft stokje over

Tien jaar lang heeft Mirjam Schippers vele roeiers voorbij zien komen als examinator en voorzitter van de afroeicie. Tijd voor wat anders. Johan Koopman neemt het stokje van haar over. Namens alle leden dankt het bestuur Mirjam voor haar inzet voor deze commissie waar weinig omkijken naar is, maar waar iedereen mee te maken heeft.

Lever je goede gebruikte roeikleding in voor het goede doel!

Met het begin van het nieuwe jaar starten we een nieuwe kledingactie: de verkoop van tweedehands Hemus-roeikleding voor het goede doel! Hemus-roeikleding die nog in goede staat is, kan worden ingeleverd. Instructies hiervoor krijg je door een mailtje te sturen naar kleding@hemus.nl. De kledingcommissie zal deze tweedehands kleding dan verkopen voor 50% van de originele verkoopprijs. De opbrengst gaat voor 100% naar een goed (roei)doel!
Nu hebben we in onze tweedehands voorraad:
- een Hemusjas maat L, te koop voor €55
- een dameszitje, te koop voor €12
Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar kleding@hemus.nl

Nieuwe C3*/C4x Muurhuizen gedoopt

Tijdens de nieuwjaarsborrel is een nieuw juweel aan de vloot toegevoegd. Een Wiersma-C-scullboot die als gestuurde drie en als ongestuurde vier kan varen. In die laatste uitvoering wel goed oppassen dus bij de brug en andere obstakels!

Afstelploeg is Ploeg van het Jaar

De Afstelploeg mag een jaar lang de titel Ploeg van het Jaar voeren. Op de foto Cisca Kruijsdijk, Bart Lohmeijer, Peter van der Mark en Jos Wassink. Niet op de foto maar ook in de Afstelploeg: Judith Veersma.
En waarom dan wel? Het Seniorenconvent: "De belangrijkste reden om de afstellers Ploeg van het jaar te maken is dat het een onzichtbaar clubje mensen is die erg belangrijk zijn om de vloot in zijn gehele breedte op kwalitatief hoog niveau te houden. Een slecht afgestelde boot roeit eenvoudig niet lekker en kan blessures opleveren. Daar naast zijn alle boten nu afgesteld op het juiste roeigewicht. Dit betekent dat we boten hebben in de categorie superlichtgewicht tot 65 kg, lichtgewicht 65-75 kg, middengewicht 75-85 en zwaar 85+kg. De boten zijn daar nu op afgesteld."

Paul Veenemans Prijs 2018

Na een succesvolle Eemhead staat er weer een mooi evenement op het programma: de Paul Veenemans Prijs (PVP). Een wedstrijd voor roeiers waarin elke roeier schaatst, fietst, loopt en roeit.
Dit jaar wordt de wedstrijd op 11 en 12 november in Den Bosch georganiseerd (www.pvp2017.nl). En volgend jaar bij ons, Hemus in Amersfoort. Ter voorbereiding op de wedstrijd van dit jaar en van volgend jaar, willen we je graag uitnodigen:
- Als je eerder meegedaan hebt
- Als je dit jaar meedoet
- Als je volgend jaar meedoet
- Als je volgend jaar mee wilt helpen organiseren
Als dat je wat lijkt, mail me op pvp2018@hemus.nl.
Piet Kunst

Schilderachtige koude Snerttocht


18 november - Ruim veertig leden roeiden mee met de Snerttocht. Wegens het slechte weer was die ingekort tot een retourtje Koppelpoort - Kleine Melm. Bij de Koppelpoort was een fotomoment met een prachtig resultaat.

Jolanda Versteegh nieuwe penningmeester

Jolanda Versteegh neemt de rol van pennigmeester over van Daniël Linker, die wegens tijdgebrek met roeien stopt, over. Wil je weten wie er in het bestuur zitten, dat vind je altijd hier.

Heb je iets over het gebouw te melden of te vragen?

Dat nieuwe Huis van de Watersport, het is even wennen. We kunnen ons voorstellen dat je wel eens een goed idee hebt, een suggestie, een klacht, of misschien wel een schade die je wilt melden.
Ga daarvoor naar hemus.nl/gebouw (inloggen als lid). Eric van Woudenberg is gebouwbeheerder, bij hem komen je opmerkingen terecht. Hij is ook te bereiken via gebouw@hemus.nl.

Volg de instructie 'Verantwoord alcohol schenken' en doe de test

Ga naar www.nocnsf.nl/iva, en doe de test.Wind en temperatuur
Weergegevens 24 februari 19:10
Windwaarschuwing IJsselmeer van het KNMI: oost 7
Temperatuur bij Hemus: 0,4°
Vaarverbod, conform artikel IX.3 van het HR.
Rood licht = algeheel roeiverbod
Oranje licht = roeien toegestaan tot de hoogspanningslijnen als er bij Hemus geen golfslag is
Onweer(swaarschuwing)?
Bij onweer of dreigend onweer geldt altijd een algeheel roeiverbod. Houd hiervoor zelf de verwachting in de gaten.
Koud water
Het water kan koud zijn, je bent dan in enkele minuten onderkoeld als je in het water terecht komt. Ga niet in je eentje skiffen. Neem een telefoon mee. Sla je om, ga dan direct naar de kant. Op plaatsen met hoge beschoeiing zijn er om de 50 meter trapjes.

Ga je om, ga dan direct naar de kant, de boot is minder belangrijk.
Let altijd op: op pontons, werkschepen en vrachtvaarders. Kijk vaak om!

Bij Hemus geldt een algeheel parkeerverbod.
Webcam
Veiligheid
Lees hier - windwaarschuwing 8 of meer voor KNMI-regio IJsselmeer
- bij windwaarschuwing 7: roeien toegestaan tot hoogspanningslijn als er geen golfslag is bij Hemus
- temperatuur bij de loods 0 graden of lager
- drijfijs, hoe weinig ook
- dichte mist
- onweer
- van zonsondergang tot zonsopgang
In al deze gevallen is er een vaarverbod, ook als er geen bordje hangt.
wanneer er een vaarverbod is.
Verder: alleen roeien als je dat na kennis genomen te hebben van deze veiligheidsinformatie zelf verantwoord vindt. Skiffen? Leer dan hoe je in de boot moet klimmen. Lees ook de aanbevelingen voor veilig roeien van de KNRB. Neem altijd je mobieltje mee met daarin Hemus (033 466 9860), clubhuis Baarn (035 541 3216) en brandweer (033 469 4000). Bij echte nood - onderkoeling, verwondingen en erger: 112 bellen.
Onveilige situatie?
Laat het ons weten: veiligheid@hemus.nl.
Het weer

Meer weer:
1 buienradar & -voorspelling
2 meer buienradar
3 het weer hier
4 meer weer hier
Twitbook
Hemus twittert soms en zit op facebook.
KNRB-cursussen
De KNRB biedt cursussen die je tot roei-instructeur opleiden. Wil je meedoen, meld je dan aan bij roeischool@hemus.nl. Als je minstens een jaar instructie gaat geven, betaalt Hemus je cursusgeld.