Weergegevens 20 juni 23:04
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: noordwest 6
Temperatuur bij Hemus: 18,2°
 
Dordrecht - Biesbosch (volgeboekt) op woensdag 25 juli 2018
Na de verhuizing van 2 Hemus-leden (Peter en Cecile) van RV Hemus naar de Koninklijke Dortsche Roei - en Zeilvereniging, oftewel "de Dortsche", lijkt het ons leuk om daar ook eens een kijkje te nemen. Wij laten ons graag rondleiden door Peter en Cecile in het roeiwater rondom de oudste stad van Nederland: Dordrecht.

Er is hier roeiwater alom, in alle soorten en maten. De samenkomst van onze grote rivieren met stroming, beroepsvaart en levendigheid. Of de stille lagunes van de Hollandse Biesbosch met riet en wilgen, bevers en reëen. En dan de grachten, havens en singels in de stad zelf.

We starten deze dag aan het Wantij en maken een mooie tocht richting Biesbosch. De Dortsche heeft een vergunning om met drie boten tegelijk achter de schotbalken (beschermd natuurgebied in de Biesbosch) te mogen roeien. We gaan dan ook onder begeleiding van ervaren roeiers van de Dortsche/ Hemus en zullen ons strikt aan de aanwijzingen houden.

Het belooft een mooie tocht te worden, waar een ieder, die belangstelling heeft en niet opziet tegen een dagje 'trappen' en genieten aan mee kan doen. ( max. 16 personen)

Inschrijven
Je kunt inschrijven tot 18 juli door hieronder op "aanmelden" te klikken. Vul je e-mailadres nauwkeurig in, want dat wordt gebruikt voor bevestiging. Als je niet binnen een paar minuten een mail krijgt, is er iets fout gegaan. Stuur dan een e-mail naar de contactpersoon. Geef bij aanmelding a.u.b. aan of je een auto hebt, kunt rijden en hoeveel mensen mee kunnen rijden. Als de tocht "vol" is, geef je op als reserve, want er kan altijd iemand op het laatste moment verhinderd zijn en dan kun je alsnog mee.

Inschrijving is definitief na overmaking van € 5,00 op rekening NL50 INGB 0687 596 327 ten name van M. Bos te Amersfoort onder vermelding van Toertocht Dordrecht. Er vindt geen restitutie plaats. De totale kosten bedragen € 18 en zijn inclusief koffie/thee voor vertrek, vervoer per auto, boothuur en roeiplezier. Lunch onderweg is voor eigen rekening. De resterende € 13 contant en met gepast geld te voldoen op de roeidag zelf.

Inschrijfgeld € 5,00
Stand van zaken - maximaal aantal inschrijvingen: 16
- aantal inschrijvingen: 15
- aantal open plekken: 1
- aantal reserveplekken: 0
Datum woensdag 25 juli 2018
Contactpersoon Eugenie Collard en Marieke Bos
Contact e-mail mariekelodder@hotmail.com
> aanmelden
Wind en temperatuur
Weergegevens 20 juni 23:04
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: noordwest 6
Temperatuur bij Hemus: 18,2°
Rood licht = algeheel roeiverbod
Oranje licht = roeien toegestaan tot de hoogspanningslijnen als er bij Hemus geen golfslag is
Onweer(swaarschuwing)?
Bij onweer of dreigend onweer geldt altijd een algeheel roeiverbod. Houd hiervoor zelf de verwachting in de gaten.
Koud water
Het water kan koud zijn, je bent dan in enkele minuten onderkoeld als je in het water terecht komt. Ga niet in je eentje skiffen. Neem een telefoon mee. Sla je om, ga dan direct naar de kant. Op plaatsen met hoge beschoeiing zijn er om de 50 meter trapjes.
Ga je om, ga dan direct naar de kant, de boot is minder belangrijk.
Let altijd op: op pontons, werkschepen en vrachtvaarders. Kijk vaak om!
Bij Hemus geldt een algeheel parkeerverbod.
Webcam
Veiligheid
Lees hier wanneer er een vaarverbod is.
  • windwaarschuwing 8 of meer voor KNMI-regio IJsselmeer
  • bij windwaarschuwing 7: roeien toegestaan tot hoogspanningslijn als er geen golfslag is bij Hemus
  • temperatuur bij de loods 0 graden of lager
  • drijfijs, hoe weinig ook
  • dichte mist
  • onweer
  • van zonsondergang tot zonsopgang
In al deze gevallen is er een vaarverbod, ook als er geen bordje hangt.
Verder: alleen roeien als je dat na kennis genomen te hebben van deze veiligheidsinformatie zelf verantwoord vindt. Skiffen? Leer dan hoe je in de boot moet klimmen. Lees ook de aanbevelingen voor veilig roeien van de KNRB. Neem altijd je mobieltje mee met daarin Hemus (033 466 9860), clubhuis Baarn (035 541 3216) en brandweer (033 469 4000). Bij echte nood - onderkoeling, verwondingen en erger: 112 bellen.

Onveilige situatie?
Laat het ons weten: veiligheid@hemus.nl.
Het weer

Meer weer:
1 buienradar & -voorspelling
2 meer buienradar
3 het weer hier
4 meer weer hier
Twitbook
Hemus twittert soms en zit op facebook.
KNRB-cursussen
De KNRB biedt cursussen die je tot roei-instructeur opleiden. Wil je meedoen, meld je dan aan bij roeischool@hemus.nl. Als je minstens een jaar instructie gaat geven, betaalt Hemus je cursusgeld.