Weergegevens 19 april 13:34
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI:
Temperatuur bij Hemus: 25,4°
 
Wormerveer - De Zaan op donderdag 3 mei 2018
Ga mee met deze oer-Hollandse tocht! In de lente als de bollen in bloei in staan en de molens draaien, roeien we over de Zaan langs de Zaanse Schans. Daarna maken we een mooi rondje de polder in, deze keer niet op de schaats, maar in de boot.

Een klassieke tocht van ca. 35 km in de Zaanstreek, na het bezichtigen van de Zaanse Schans vanaf het water, roeien we een stukje terug en gaan door de sluis over De Poel het natuurgebied in bij Jisp en Spijkerboor. Langs rietkragen en polder roeien we naar historische plaatsjes, zoals Graft en De Rijp, waar we bij het sluisje ook even aanmeren. Via Westgraftdijk weer de Zaan op naar Wormerveer en de roeivereniging, waar we rond 16:30 terug zijn.

We roeien in 4 wherry's. Er is zelfs kans om in een ouderwetse single wherry te roeien, maar voor de toertocht nemen we liever vier- en driepersoons mee. Het belooft in ieder geval een heerlijke tocht te worden! Meld je wel op tijd aan, want er is beperkt plek.

Inschrijven
Je kunt inschrijven tot 25 april door hieronder op "aanmelden" te klikken. Vul je e-mailadres nauwkeurig in, want dat wordt gebruikt voor bevestiging. Als je niet binnen een paar minuten een mail krijgt, is er iets fout gegaan. Stuur dan een e-mail naar de contactpersoon. Geef bij aanmelding a.u.b. aan of je een auto hebt, wilt rijden en hoeveel mensen mee kunnen rijden.
Als de tocht "vol" is, geef je op als reserve; er kan altijd iemand op het laatste moment verhinderd zijn en dan kun je alsnog mee.

Inschrijving is definitief na overmaking van € 5,00 op rekening NL50 INGB 0687 596 327 ten name van M. Bos te Amersfoort onder vermelding van Toertocht Wormerveer - de Zaan Er vindt geen restitutie plaats. De totale kosten bedragen €18 en zijn inclusief koffie/thee voor vertrek, vervoer per auto, boothuur en roeiplezier. Lunch onderweg is voor eigen rekening. Neem een lunchpakket mee en voldoende drinken mee. De resterende €13 contant en met gepast geld te voldoen op de roeidag zelf.

Inschrijfgeld € 5,00
Stand van zaken - maximaal aantal inschrijvingen: 15
- aantal inschrijvingen: 15
- aantal open plekken: 0
- aantal reserveplekken: 0
Datum donderdag 3 mei 2018
Contactpersoon Kitty Meulenbeld en Tjalling van Asbeck
Contact e-mail kitty.meulenbeld@planet.nl
Momenteel kan je je voor deze tocht niet aanmelden.
Wind en temperatuur
Weergegevens 19 april 13:34
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI:
Temperatuur bij Hemus: 25,4°
Rood licht = algeheel roeiverbod
Oranje licht = roeien toegestaan tot de hoogspanningslijnen als er bij Hemus geen golfslag is
Onweer(swaarschuwing)?
Bij onweer of dreigend onweer geldt altijd een algeheel roeiverbod. Houd hiervoor zelf de verwachting in de gaten.
Koud water
Het water kan koud zijn, je bent dan in enkele minuten onderkoeld als je in het water terecht komt. Ga niet in je eentje skiffen. Neem een telefoon mee. Sla je om, ga dan direct naar de kant. Op plaatsen met hoge beschoeiing zijn er om de 50 meter trapjes.
Ga je om, ga dan direct naar de kant, de boot is minder belangrijk.
Let altijd op: op pontons, werkschepen en vrachtvaarders. Kijk vaak om!
Bij Hemus geldt een algeheel parkeerverbod.
Webcam
Veiligheid
Lees hier wanneer er een vaarverbod is.
  • windwaarschuwing 8 of meer voor KNMI-regio IJsselmeer
  • bij windwaarschuwing 7: roeien toegestaan tot hoogspanningslijn als er geen golfslag is bij Hemus
  • temperatuur bij de loods 0 graden of lager
  • drijfijs, hoe weinig ook
  • dichte mist
  • onweer
  • van zonsondergang tot zonsopgang
In al deze gevallen is er een vaarverbod, ook als er geen bordje hangt.
Verder: alleen roeien als je dat na kennis genomen te hebben van deze veiligheidsinformatie zelf verantwoord vindt. Skiffen? Leer dan hoe je in de boot moet klimmen. Lees ook de aanbevelingen voor veilig roeien van de KNRB. Neem altijd je mobieltje mee met daarin Hemus (033 466 9860), clubhuis Baarn (035 541 3216) en brandweer (033 469 4000). Bij echte nood - onderkoeling, verwondingen en erger: 112 bellen.

Onveilige situatie?
Laat het ons weten: veiligheid@hemus.nl.
Het weer

Meer weer:
1 buienradar & -voorspelling
2 meer buienradar
3 het weer hier
4 meer weer hier
Twitbook
Hemus twittert soms en zit op facebook.
KNRB-cursussen
De KNRB biedt cursussen die je tot roei-instructeur opleiden. Wil je meedoen, meld je dan aan bij roeischool@hemus.nl. Als je minstens een jaar instructie gaat geven, betaalt Hemus je cursusgeld.