Weergegevens 20 juni 23:05
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: noordwest 6
Temperatuur bij Hemus: 18,1°
 
Amsterdam - plassentocht (volgeboekt) op vrijdag 15 juni 2018
Een unieke gelegenheid om Amsterdam vanaf het water te zien, deze keer niet als grachtentocht, maar door de buitenwijken met een tochtje over het Nieuwe Meer, de Ringvaart, Schinkel en Sloterplas, in totaal ca. 25 km. We vertrekken bij de prachtig gelegen roeivereniging "De Amstel" in Amsterdam Zuid aan de Hobbemakade. We roeien eerst door de woonwijken van Amsterdam Zuid, langs het Olympisch stadion naar het Nieuwe Meer.

Hier passeren we onze eerste sluis. Na een rondje over het meer gaan we via de Ringvaart naar Sloten. We schutten bij de Akersluis, gaan langs Osdorp richting de Sloterplas naar onze derde, de Cramersluis. Op de Sloterplas kunnen we aanleggen bij de zeilschool om te lunchen (picknicken) en sanitaire stop te maken.

Via Amsterdam West met huizen in de stijl van de Amsterdamse School roeien we naar de Schinkel. Dan kunnen we nog kiezen, of we over de Schinkel rechtstreeks terug gaan, of nog wat verder door en via het centrum terug, langs de Prinsengracht en Amstel voor een complete beleving!

De tocht is qua afstand goed te doen, maar duurt wel de hele dag, ook omdat we 3 sluizen passeren. We parkeren de auto�¯�¿�½s bij het Olympisch stadion en gaan met de tram verder. Afhankelijk van tijd en zin roeien we iets langer door als we via het centrum terug gaan, ook kunnen de liefhebbers na afloop samen nog een hapje gaan eten in Amsterdam.

Inschrijven
Je kunt inschrijven tot 6 juni door hieronder op "aanmelden" te klikken. Vul je e-mailadres nauwkeurig in, want dat wordt gebruikt voor bevestiging. Als je niet binnen een paar minuten een mail krijgt, is er iets fout gegaan. Stuur dan een e-mail naar de contactpersoon. Geef bij aanmelding a.u.b. aan of je een auto hebt, wilt rijden en hoeveel mensen mee kunnen rijden.
Als de tocht "vol" is, geef je op als reserve; er kan altijd iemand op het laatste moment verhinderd zijn en dan kun je alsnog mee.

Inschrijving is definitief na overmaking van �¢ï¿½�¬ 5,00 op rekening NL50 INGB 0687 596 327 ten name van M. Bos te Amersfoort onder vermelding van Toertocht Amsterdam - plassentocht Er vindt geen restitutie plaats. De totale kosten bedragen �¢ï¿½�¬18 en zijn inclusief koffie/thee voor vertrek, vervoer per auto, boothuur en roeiplezier. Lunch onderweg is voor eigen rekening. Neem een lunchpakket mee en voldoende drinken mee. De resterende �¢ï¿½�¬13 contant en met gepast geld te voldoen op de roeidag zelf.

Inschrijfgeld € 5,00
Stand van zaken - maximaal aantal inschrijvingen: 19
- aantal inschrijvingen: 19
- aantal open plekken: 0
- aantal reserveplekken: 1
Datum vrijdag 15 juni 2018
Contactpersoon Kitty Meulenbeld en Reinand vd Woerd
Contact e-mail kittymeulenbeld@icloud.com
Er is geen plek meer voor deze tocht; je kan je wel aanmelden als reserve. > aanmelden als reserve
Wind en temperatuur
Weergegevens 20 juni 23:05
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: noordwest 6
Temperatuur bij Hemus: 18,1°
Rood licht = algeheel roeiverbod
Oranje licht = roeien toegestaan tot de hoogspanningslijnen als er bij Hemus geen golfslag is
Onweer(swaarschuwing)?
Bij onweer of dreigend onweer geldt altijd een algeheel roeiverbod. Houd hiervoor zelf de verwachting in de gaten.
Koud water
Het water kan koud zijn, je bent dan in enkele minuten onderkoeld als je in het water terecht komt. Ga niet in je eentje skiffen. Neem een telefoon mee. Sla je om, ga dan direct naar de kant. Op plaatsen met hoge beschoeiing zijn er om de 50 meter trapjes.
Ga je om, ga dan direct naar de kant, de boot is minder belangrijk.
Let altijd op: op pontons, werkschepen en vrachtvaarders. Kijk vaak om!
Bij Hemus geldt een algeheel parkeerverbod.
Webcam
Veiligheid
Lees hier wanneer er een vaarverbod is.
  • windwaarschuwing 8 of meer voor KNMI-regio IJsselmeer
  • bij windwaarschuwing 7: roeien toegestaan tot hoogspanningslijn als er geen golfslag is bij Hemus
  • temperatuur bij de loods 0 graden of lager
  • drijfijs, hoe weinig ook
  • dichte mist
  • onweer
  • van zonsondergang tot zonsopgang
In al deze gevallen is er een vaarverbod, ook als er geen bordje hangt.
Verder: alleen roeien als je dat na kennis genomen te hebben van deze veiligheidsinformatie zelf verantwoord vindt. Skiffen? Leer dan hoe je in de boot moet klimmen. Lees ook de aanbevelingen voor veilig roeien van de KNRB. Neem altijd je mobieltje mee met daarin Hemus (033 466 9860), clubhuis Baarn (035 541 3216) en brandweer (033 469 4000). Bij echte nood - onderkoeling, verwondingen en erger: 112 bellen.

Onveilige situatie?
Laat het ons weten: veiligheid@hemus.nl.
Het weer

Meer weer:
1 buienradar & -voorspelling
2 meer buienradar
3 het weer hier
4 meer weer hier
Twitbook
Hemus twittert soms en zit op facebook.
KNRB-cursussen
De KNRB biedt cursussen die je tot roei-instructeur opleiden. Wil je meedoen, meld je dan aan bij roeischool@hemus.nl. Als je minstens een jaar instructie gaat geven, betaalt Hemus je cursusgeld.