Weergegevens 19 april 13:34
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI:
Temperatuur bij Hemus: 25,4°
 
Groene Hart - Woerden op vrijdag 25 mei 2018
We vertrekken bij roeivereniging "De Krom" aan de Oude Rijn richting het oude vestingplaatsje Woerden met mooie singels, een bolwerk en kasteel en gaan onder de A12 door naar Linschoten. Hier volgen we eerst de Korte Linschoten door het centrum van het prachtige, oude dorp Linschoten en draaien dan een ander, kronkelig riviertje op, de Lange Linschoten, oer-Hollands met overhangende knotwilgen. Het vergt wat stuurmanskunst, ook na het passeren van de sluis als we door het schilderachtige Oudenwater roeien. Hier leggen we even aan voor een drankje op het terras, voordat we de volgende rivier op gaan.

Nu gaan we lekker stroomaf over de Hollandsche IJssel naar Hekendorp en Goejanverwellesluis, waar we gaan schutten. En dan kun je eindelijk eens roeien over de Dubbele Wiericke! (die je altijd zo verleidelijk ziet liggen vanaf de A12). We gaan in dit open polderlandschap onder een aantal zeer lage, smalle bruggetjes door naar Nieuwerbrug aan de Oude Rijn. Deze volgen we een kort stuk stroomopwaarts, terug naar ons uitgangspunt in Woerden.

Onderweg gaan we picknicken, neem je eigen lunchpakket en drinken mee. Wij zorgen voor een kop koffie of thee in de boot. De tocht is ruim 35 km. We verwachten rond 16:30 terug te zijn bij RV De Krom. Hier is geen accommodatie met douches of kleedkamers, alleen een loods met toilet om te verkleden.
(Kijk voor een impressie van eenzelfde soort toertocht naar de video van 19 mei 2016).

Inschrijven
Je kunt inschrijven tot 15 mei door hieronder op "aanmelden" te klikken. Vul je e-mailadres nauwkeurig in, want dat wordt gebruikt voor bevestiging. Als je niet binnen een paar minuten een mail krijgt, is er iets fout gegaan. Stuur dan een e-mail naar de contactpersoon. Geef bij aanmelding a.u.b. aan of je een auto hebt, wilt rijden en hoeveel mensen mee kunnen rijden.
Als de tocht "vol" is, geef je op als reserve; er kan altijd iemand op het laatste moment verhinderd zijn en dan kun je alsnog mee.

Inschrijving is definitief na overmaking van € 5,00 op rekening NL50 INGB 0687 596 327 ten name van M. Bos te Amersfoort onder vermelding van Toertocht Groene Hart - Woerden Er vindt geen restitutie plaats. De totale kosten bedragen €17 en zijn inclusief koffie/thee voor vertrek, vervoer per auto, boothuur en roeiplezier. Lunch onderweg is voor eigen rekening. Neem een lunchpakket mee en voldoende drinken mee. De resterende €12 contant en met gepast geld te voldoen op de roeidag zelf.

Inschrijfgeld € 5,00
Stand van zaken - maximaal aantal inschrijvingen: 14
- aantal inschrijvingen: 14
- aantal open plekken: 0
- aantal reserveplekken: 0
Datum vrijdag 25 mei 2018
Contactpersoon Kitty Meulenbeld en Agnes Kemperman
Contact e-mail kittymeulenbeld@icloud.com
Momenteel kan je je voor deze tocht niet aanmelden.
Wind en temperatuur
Weergegevens 19 april 13:34
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI:
Temperatuur bij Hemus: 25,4°
Rood licht = algeheel roeiverbod
Oranje licht = roeien toegestaan tot de hoogspanningslijnen als er bij Hemus geen golfslag is
Onweer(swaarschuwing)?
Bij onweer of dreigend onweer geldt altijd een algeheel roeiverbod. Houd hiervoor zelf de verwachting in de gaten.
Koud water
Het water kan koud zijn, je bent dan in enkele minuten onderkoeld als je in het water terecht komt. Ga niet in je eentje skiffen. Neem een telefoon mee. Sla je om, ga dan direct naar de kant. Op plaatsen met hoge beschoeiing zijn er om de 50 meter trapjes.
Ga je om, ga dan direct naar de kant, de boot is minder belangrijk.
Let altijd op: op pontons, werkschepen en vrachtvaarders. Kijk vaak om!
Bij Hemus geldt een algeheel parkeerverbod.
Webcam
Veiligheid
Lees hier wanneer er een vaarverbod is.
  • windwaarschuwing 8 of meer voor KNMI-regio IJsselmeer
  • bij windwaarschuwing 7: roeien toegestaan tot hoogspanningslijn als er geen golfslag is bij Hemus
  • temperatuur bij de loods 0 graden of lager
  • drijfijs, hoe weinig ook
  • dichte mist
  • onweer
  • van zonsondergang tot zonsopgang
In al deze gevallen is er een vaarverbod, ook als er geen bordje hangt.
Verder: alleen roeien als je dat na kennis genomen te hebben van deze veiligheidsinformatie zelf verantwoord vindt. Skiffen? Leer dan hoe je in de boot moet klimmen. Lees ook de aanbevelingen voor veilig roeien van de KNRB. Neem altijd je mobieltje mee met daarin Hemus (033 466 9860), clubhuis Baarn (035 541 3216) en brandweer (033 469 4000). Bij echte nood - onderkoeling, verwondingen en erger: 112 bellen.

Onveilige situatie?
Laat het ons weten: veiligheid@hemus.nl.
Het weer

Meer weer:
1 buienradar & -voorspelling
2 meer buienradar
3 het weer hier
4 meer weer hier
Twitbook
Hemus twittert soms en zit op facebook.
KNRB-cursussen
De KNRB biedt cursussen die je tot roei-instructeur opleiden. Wil je meedoen, meld je dan aan bij roeischool@hemus.nl. Als je minstens een jaar instructie gaat geven, betaalt Hemus je cursusgeld.