Weergegevens 20 juni 23:04
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: noordwest 6
Temperatuur bij Hemus: 18,2°
 
Leiden - stad & de Kaag (volgeboekt) op vrijdag 6 juli 2018
Een mooie gelegenheid om Leiden en omgeving vanaf het water te zien; echt prachtig! We starten bij roeivereniging Die Leyhte en gaan met 4 wherry's over de Rijn, het Galgenwater, de Oude Vest, Oude Rijn en de Zijl richting de Kager plassen. De lunch gebruiken we op de Kaagsociëteit. Op de terugweg roeien we via de Waronderleende, de Leende, het Oegstgeesterkanaal en de Rijn weer terug naar ons startpunt.

De precieze route wordt pas op de dag zelf definitief bepaald i.v.m. de wind en het al dan niet kunnen varen over de Kagerplassen! Vorig jaar op 15 juni 2017 is er ook een prachtige toertocht geweest in en om Leiden, zie het filmpje hierover op YouTube Leiden 2017 via https://www.youtube.com/watch?v=ny3nGPHx-78&t=34s

We lunchen bij de Kaagsociëteit. Neem hiervoor geld mee, minimaal voor een verplichte eigen consumptie. We mogen buiten wel picknicken met je meegebrachte boterhammen, maar dit kan niet als we naar binnen willen om te lunchen.
We verzamelen bij Hemus om 7:45, drinken hier geen koffie, maar vertrekken direct vóór 8:00! Aankomst bij Die Leythe is om 9:30. Daar drinken we koffie of thee en beginnen we aan onze toertocht (ca. 25 - 30 km). Rond 16:00 zijn we weer terug bij Die Leythe. Na afloop eten we misschien samen nog een hapje in de stad? Of anders zijn we rond 18:15 terug in Amersfoort

Inschrijven
Je kunt je inschrijven vóór 25 juni door hieronder op 'aanmelden' te klikken. Vul je e-mailadres nauwkeurig in, want dat wordt gebruikt voor bevestiging. Als je niet binnen een paar minuten een mail krijgt, dan is er iets fout gegaan. Stuur dan een e-mail naar de contactpersoon. Geef bij aanmelding s.v.p. aan, of je een auto hebt, kunt rijden en hoeveel mensen er dan bij kunnen.

De inschrijving is definitief na overmaking van €5 op rekening NL50 INGB 0687 596 327 ten name van M. Bos te Amersfoort onder vermelding van Toertocht Leiden - stad & de Kaag Er vindt geen restitutie plaats. De totale kosten bedragen €20 en zijn inclusief koffie/thee bij Die Leythe, vervoer per auto, boothuur en roeiplezier. Lunch en drinken onderweg is voor eigen rekening. De resterende €15 graag contant en met gepast geld te voldoen op de roeidag zelf.


Inschrijfgeld € 5,00
Stand van zaken - maximaal aantal inschrijvingen: 14
- aantal inschrijvingen: 14
- aantal open plekken: 0
- aantal reserveplekken: 2
Datum vrijdag 6 juli 2018
Contactpersoon Reinand vd Woerd en Henk de Haan
Contact e-mail rvdwoerd@outlook.com; henkdehaan@mac.com
Er is geen plek meer voor deze tocht; je kan je wel aanmelden als reserve. > aanmelden als reserve
Wind en temperatuur
Weergegevens 20 juni 23:04
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: noordwest 6
Temperatuur bij Hemus: 18,2°
Rood licht = algeheel roeiverbod
Oranje licht = roeien toegestaan tot de hoogspanningslijnen als er bij Hemus geen golfslag is
Onweer(swaarschuwing)?
Bij onweer of dreigend onweer geldt altijd een algeheel roeiverbod. Houd hiervoor zelf de verwachting in de gaten.
Koud water
Het water kan koud zijn, je bent dan in enkele minuten onderkoeld als je in het water terecht komt. Ga niet in je eentje skiffen. Neem een telefoon mee. Sla je om, ga dan direct naar de kant. Op plaatsen met hoge beschoeiing zijn er om de 50 meter trapjes.
Ga je om, ga dan direct naar de kant, de boot is minder belangrijk.
Let altijd op: op pontons, werkschepen en vrachtvaarders. Kijk vaak om!
Bij Hemus geldt een algeheel parkeerverbod.
Webcam
Veiligheid
Lees hier wanneer er een vaarverbod is.
  • windwaarschuwing 8 of meer voor KNMI-regio IJsselmeer
  • bij windwaarschuwing 7: roeien toegestaan tot hoogspanningslijn als er geen golfslag is bij Hemus
  • temperatuur bij de loods 0 graden of lager
  • drijfijs, hoe weinig ook
  • dichte mist
  • onweer
  • van zonsondergang tot zonsopgang
In al deze gevallen is er een vaarverbod, ook als er geen bordje hangt.
Verder: alleen roeien als je dat na kennis genomen te hebben van deze veiligheidsinformatie zelf verantwoord vindt. Skiffen? Leer dan hoe je in de boot moet klimmen. Lees ook de aanbevelingen voor veilig roeien van de KNRB. Neem altijd je mobieltje mee met daarin Hemus (033 466 9860), clubhuis Baarn (035 541 3216) en brandweer (033 469 4000). Bij echte nood - onderkoeling, verwondingen en erger: 112 bellen.

Onveilige situatie?
Laat het ons weten: veiligheid@hemus.nl.
Het weer

Meer weer:
1 buienradar & -voorspelling
2 meer buienradar
3 het weer hier
4 meer weer hier
Twitbook
Hemus twittert soms en zit op facebook.
KNRB-cursussen
De KNRB biedt cursussen die je tot roei-instructeur opleiden. Wil je meedoen, meld je dan aan bij roeischool@hemus.nl. Als je minstens een jaar instructie gaat geven, betaalt Hemus je cursusgeld.