Weergegevens 17 juli 07:23
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: geen bericht
Temperatuur bij Hemus: 18,8°
 
Te gast bij.... WSV Binnenmaas op donderdag 16 augustus 2018
Ieder jaar organiseert de landelijke midweek commissie van de KNRB een toertocht bij ca. 3 gastverenigingen in Nederland. Zie het overzicht van alle locaties onder toertocht Te gast bij...Je kunt dit jaar kiezen uit roeiverenigingen in de Hoeksche Waard / Mijnsheerenland, RV Aeneas (Roermond), RV Naarden op 16 augustus 2018; of op 5 of 12 juli bij RV Drachten.

Er wordt geroeid in wherry's en C-boten. Het is een leuke manier om eens met nieuw roeiwater en met roeiers van andere verenigingen kennis te maken. Er kunnen maximaal 5 Hemus-leden per locatie aan deelnemen. Het is natuurlijk leuk om als groepje te gaan, om samen af te spreken en te reizen (in 1 auto), dat is wel zo praktisch en gezellig!
De toercommissie van Hemus organiseert deze toertochten niet! De gastroeiverenigingen organiseren deze dag bij hen en zetten een tocht uit. Dus je stapt in de boot met roeiers uit het hele land... Je vervoer regel je zelf.

WSV. Binnenmaas / Adres: Laan van Moerkerken 27a, 3271 AH Mijnsheerenland/ tel. 0186-601015 / Website: www.wsvbinnenmaas.nl voor verdere info en routebeschrijving / Parkeren dichtbij de vereniging / 21 plaatsen beschikbaar, er wordt geroeid in C4* boten /

Een cultuurhistorische tocht van een kleine 20 km over de Binnenbedijkte Maas, van Westmaas naar Maasdam over rustig, natuurlijk water met veel waterwild, een enkele visser, maar zonder grote scheepvaart en snelle motorboten. Je ziet veel molens, waar we er een van zullen bezoeken. En verder van Maasdam naar Puttershoek (het dorp van), via de Vliet, alwaar we de zelf meegebrachte lunch zullen gebruiken. Op de terugweg naar de vereniging, die je al van verre ziet liggen, kom je nog achter de buitenplaats het Hof van Moerkerken langs waar Frederic van Eeden een boek heeft geschreven. Contactpersoon: Klaas Bossen, tel. 0186-601422 / Graag opgave per e-mail: klaasbossen@gmail.com (via contactpersoon van uw eigen vereniging).

Je kunt je voor een locatie van de landelijke toertocht bij ons aanmelden - zie hieronder. Kijk dus even goed, of je inschrijft voor de juiste locatie van jouw keuze! Je bent nu op de pagina voor het inschrijven bij roeivereniging WSV Binnenmaas.

De Hemus Toercommissie bemiddelt alleen bij inschrijving, dat wil zeggen dat zij je inschrijving en het inschrijfgeld doorsluist naar de gastvereniging. De inschrijfkosten bedragen 7,50 per persoon (in totaal). Je neemt je eigen lunch en drinken mee.
Je kunt inschrijven voor 1 juli door hieronder op aanmelden te klikken. Vul je e-mailadres nauwkeurig in, want dat wordt gebruikt voor bevestiging. Als je niet binnen een paar minuten een mail krijgt, is er iets fout gegaan. Stuur dan een e-mail naar de contactpersoon.

De inschrijving is definitief na overmaking van 7,50 op rekening NL50 INGB 0687 596 327 ten name van M. Bos te Amersfoort onder vermelding van Te gast bij WSV Binnenmaas. Er vindt geen restitutie plaats.

Inschrijfgeld € 7,50
Stand van zaken - maximaal aantal inschrijvingen: 5
- aantal inschrijvingen: 1
- aantal open plekken: 4
- aantal reserveplekken: 1
Datum donderdag 16 augustus 2018
Contactpersoon Kitty Meulenbeld en Tjalling van Asbeck
Contact e-mail kittymeulenbeld@icloud.com
> aanmelden
Wind en temperatuur
Weergegevens 17 juli 07:23
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: geen bericht
Temperatuur bij Hemus: 18,8°
Rood licht = algeheel roeiverbod
Oranje licht = roeien toegestaan tot de hoogspanningslijnen als er bij Hemus geen golfslag is
Onweer(swaarschuwing)?
Bij onweer of dreigend onweer geldt altijd een algeheel roeiverbod. Houd hiervoor zelf de verwachting in de gaten.
Koud water
Het water kan koud zijn, je bent dan in enkele minuten onderkoeld als je in het water terecht komt. Ga niet in je eentje skiffen. Neem een telefoon mee. Sla je om, ga dan direct naar de kant. Op plaatsen met hoge beschoeiing zijn er om de 50 meter trapjes.
Ga je om, ga dan direct naar de kant, de boot is minder belangrijk.
Let altijd op: op pontons, werkschepen en vrachtvaarders. Kijk vaak om!
Bij Hemus geldt een algeheel parkeerverbod.
Webcam
Veiligheid
Lees hier wanneer er een vaarverbod is.
  • windwaarschuwing 8 of meer voor KNMI-regio IJsselmeer
  • bij windwaarschuwing 7: roeien toegestaan tot hoogspanningslijn als er geen golfslag is bij Hemus
  • temperatuur bij de loods 0 graden of lager
  • drijfijs, hoe weinig ook
  • dichte mist
  • onweer
  • van zonsondergang tot zonsopgang
In al deze gevallen is er een vaarverbod, ook als er geen bordje hangt.
Verder: alleen roeien als je dat na kennis genomen te hebben van deze veiligheidsinformatie zelf verantwoord vindt. Skiffen? Leer dan hoe je in de boot moet klimmen. Lees ook de aanbevelingen voor veilig roeien van de KNRB. Neem altijd je mobieltje mee met daarin Hemus (033 466 9860), clubhuis Baarn (035 541 3216) en brandweer (033 469 4000). Bij echte nood - onderkoeling, verwondingen en erger: 112 bellen.

Onveilige situatie?
Laat het ons weten: veiligheid@hemus.nl.
Het weer

Meer weer:
1 buienradar & -voorspelling
2 meer buienradar
3 het weer hier
4 meer weer hier
Twitbook
Hemus twittert soms en zit op facebook.
KNRB-cursussen
De KNRB biedt cursussen die je tot roei-instructeur opleiden. Wil je meedoen, meld je dan aan bij roeischool@hemus.nl. Als je minstens een jaar instructie gaat geven, betaalt Hemus je cursusgeld.