Weergegevens 21 september 01:33
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: geen
Temperatuur bij Hemus:
Lucht 8,8°
Meer veiligheidsinfo
EEMUS 2020


Het doel van de wedstrijd is een leuke dag waarbij zoveel mogelijk roeiers van beide verenigingen toch de gelegenheid krijgen om een wedstrijd te roeien nu de Eemhead niet doorgaat.

Deelnemers
De deelnemers zijn leden van Hemus en De Eem. Zij roeien in principe in boten van hun eigen vereniging. Bij een tekort is overleg tussen beide verenigingen uiteraard mogelijk.

Drie heats
Er zijn drie heats. Je kunt in iedere heat in ieder boottype starten (gelijk aan Lingebokaal), zodat we de vloot zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken en zoveel mogelijk tegenstand kunnen creëren. Bij inschrijving is het mogelijk een voorkeur voor een heat en een boot aan te geven. Beide verenigingen maken zelf een bootindeling. Hemus maakt de heatindeling. Zowel bij de boot- als heatindeling, zullen we zo veel mogelijk rekening proberen te houden met de voorkeuren. Wanneer er ruimte is, mag je ook meerdere keren starten, zelfs in hetzelfde boottype maar met een andere bootsamenstelling bv.
Vanwege de coronamaatregelen kunnen per heat kunnen maximaal 100 deelnemers (roeiers inclusief stuurtjes) starten. Wanneer er meer dan 3x100 deelnemers zijn, wordt geprobeerd iedereen in ieder geval 1x te laten starten. Wanneer je je meerdere malen hebt ingeschreven, kan het dus zijn dat je uiteindelijk maar 1x kan starten. We zullen dan met je overleggen in welk nummer je het liefste wilt starten.

Afstand: 2,5 km
De te roeien afstand is 2,5 km. De start is aan de Amersfoortse zijde van de Malebrug (fietsbrug), de finish is bij de hoek van het vlot van Hemus, gezien vanaf de Driesluizenbrug.

Uitslag en prijzen
De absolute tijden worden gecorrigeerd naar boottype. Er worden prijzen uitgereikt per geslacht in leeftijdscategorieën. Per geslacht zijn er vijf prijzen: M14, M16, M18, D/DVABC en DVD en ouder en bij de heren J14, J16, J18, H/VABC, VD en ouder. Mixed-ploegen doen mee als herenploeg.
Dus alle typen boten bij bv DVD en ouder roeien tegen elkaar. Er vindt alleen een correctie plaats voor het boottype, geen verdere leeftijdscorrectie. Bij de DVD en ouder wordt 1 prijs uitgereikt. Er kan dus een skiffeuse winnen, maar ook een 8*.

De prijsuitreiking
is aan het einde van de dag. Om mensen niet te laten wachten (we willen zo weinig mogelijk mensen tegelijk op het terrein), wordt dit digitaal gedaan. De uitslag wordt in ieder geval op de website gepubliceerd, mogelijk kan er een prijsuitreiking via Zoom of Microsoft Teams plaatsvinden waar alle deelnemers op kunnen inloggen. Informatie hierover volgt nog.

De prijzen zijn tegoedbonnen, zodat de winnaars zelf hun prijs kunnen ophalen.
Tijdschema

Bij het tijdschema hebben we zowel rekening gehouden met de fietsboot als met de coronamaatregelen. De heats zijn dus ruim gepland, waardoor zoveel mogelijk deelnemers van de ene heat het botenterrein van Hemus weer hebben verlaten, voordat de deelnemers van de volgende heat er zijn.


10.00 uurstart oproeien heat 1
10.25 uurvlot dicht voor oproeien heat 1
10.45 uurstart heat 1
11.30 uuriedereen binnen heat 1

12.30 uurstart oproeien heat 2
12.55 uurvlot dicht voor oproeien heat 2
13.15 uurstart heat 2
14.00 uuriedereen binnen heat 2

15.00 uurstart oproeien heat 3
15.25 uurvlot dicht voor oproeien heat 3
15.45 uurstart heat 3
16.30 uuriedereen binnen heat 3

Stremming
Er is geen officiële stremming. We proberen aan beide kanten motorboten tegen te houden door hen vriendelijk aan te spreken.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich via dit inschrijfformulier per ploeg aanmelden.
Daar geef je het volgende op: boottype, voorkeur bootnaam, roeiers en stuur (naam en leeftijd per persoon), voorkeur voor heat, 'is een van deze roeiers ook ingeschreven voor een andere heat/ploeg?'.

Deelname is kosteloos.

De inschrijving sluit op zaterdag 19 september om 23.59 uur.


Nog even alle coronamaatregelen op een rij
 • Desinfecteer voor en na het roeien je handen.
 • Hou op het terrein van Hemus 1,5 m afstand ten opzichte van elkaar.
 • Bij ziekteverschijnselen of als er iemand in je huishouden besmet is met het coronavirus, blijf je thuis.
 • Maximaal 100 deelnemers (inclusief stuurtjes) per heat.
 • Deelnemers komen kort van te voren en verlaten zo snel mogelijk na het varen van hun heat het botenterrein van Hemus.
 • Kom al omgekleed naar Hemus en douche en kleed ook weer thuis om achteraf. Uiteraard kan in het geval van omslaan of een andere calamiteit wel gebruik worden gemaakt van de douches en kleedkamers.
 • Bij Hemus zal een plek voor de tassen worden gecreëerd.
 • Toiletten kunnen gewoon worden gebruikt.
 • Er is wel een mogelijkheid om bij Hemus kort achteraf iets te drinken. Wij zullen voor verschillende uitgiftepunten zorgen voor de spreiding en zijn bezig met het realiseren van contactloos betalen.
 • We willen jullie verzoeken je aan de regels te houden die op het botenterrein, in het clubhuis en op het terras gelden. We snappen dat je misschien niet goed van al die regels op de hoogte bent. Er zullen bij Hemus mensen zijn die op die handhaving letten en je hier dus wellicht op aanspreken. Wil je dan zo vriendelijk zijn de instructies op te volgen?

Wij denken dat we er dan samen een hele gezellige en sportieve dag van kunnen maken!
Wind en temperatuur
Weergegevens 21 september 01:33
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: geen
Temperatuur bij Hemus:
Lucht 8,8°
Rood licht = algeheel roeiverbod
Oranje licht = roeien toegestaan tot de hoogspanningslijnen als er bij Hemus geen golfslag is
Veiligheid
Lees hier wanneer er een vaarverbod is.
 • windwaarschuwing 8 of meer voor KNMI-regio IJsselmeer
 • bij windwaarschuwing 7: roeien toegestaan tot hoogspanningslijn als er geen golfslag is bij Hemus
 • temperatuur bij de loods 0 graden of lager
 • drijfijs, hoe weinig ook
 • dichte mist
 • onweer
 • van zonsondergang tot zonsopgang
In al deze gevallen is er een vaarverbod, ook als er geen bordje hangt, en ook als het stoplicht niet brandt.
Verder: alleen roeien als je dat na kennis genomen te hebben van deze veiligheidsinformatie zelf verantwoord vindt. Skiffen? Leer dan hoe je in de boot moet klimmen. Lees ook de aanbevelingen voor veilig roeien van de KNRB. Neem altijd je mobieltje mee met daarin Hemus (033 466 9860), clubhuis Baarn (035 541 3216) en brandweer (033 469 4000). Bij echte nood - onderkoeling, verwondingen en erger: 112 bellen.

Onveilige situatie?
Laat het ons weten: veiligheid@hemus.nl.
Trek je het gebeuren je persoonlijk aan, mail dan aan vertrouwenscontactpersoon@hemus.nl.
Onweer(swaarschuwing)?
Bij onweer of dreigend onweer geldt altijd een algeheel roeiverbod. Houd hiervoor zelf de verwachting in de gaten.
Drukte op het water
Blijf ver van gemotoriseerde scheepvaart af. Rondmaken, stilliggen alleen op veilige plekken, dus niet in bochten e.d. Hou goed stuurboordwal. Anticipeer!
Let altijd op: op pontons, werkschepen en vrachtvaarders. Kijk vaak om!
Bij Hemus geldt een algeheel parkeerverbod.
Webcam
Het weer
1 buienradar
2 het weer hier
3 meer weer hier
Water kouder dan 15 graden?
Als je omslaat dreigt koude-shock en onderkoeling. Denk na over de risico's. Lees de aanbevelingen op de homepage!
Twitbook
Hemus twittert soms en zit op facebook.
KNRB-cursussen
De KNRB biedt opleidingen tot roei-instructeur. Wil je meedoen, meld je dan aan bij roeischool@hemus.nl. Als je minstens een jaar instructie gaat geven, betaalt Hemus je cursusgeld.