Het Groene Hart, Woerden AFGELAST op donderdag 28 mei 2020
We gaan naar Roeivereniging De Krom, Barwoutswaarder 154, 3449 HS in Woerden om deze mooie, echt Hollandse toertocht te maken (ca. 35 km). Relaxed en ‘Denkend aan Holland..., zie ik breede rivieren, traag door oneindig laagland gaan…’ (H. Marsman).

We roeien in wherry’s, ook beginnende (afgeroeide) roeiers kunnen deze tocht goed maken als je voldoende tijd en uithoudingsvermogen hebt. We gaan eerst over de singels van Woerden, langs het bolwerk en kasteel van dit oude vesting plaatsje, dan onder de A12 door naar Linschoten. In het centrum van dit prachtige, oude dorp slaan we af naar het oosten, de polder in naar Montfoort aan de Hollandsche IJssel. Hier gaan we schutten in de (zelfbediende) sluis en picknicken op het grasveldje in het dorp (neem je eigen lunchpakket mee!).

Dan laten we ons heerlijk de rivier afzakken op weg naar Oudewater, het heksendorp, alweer zo’n idyllisch plaatsje. Hier drinken we wat op het terras op de brug, of bij dat lekkere bakkertje. Dan door een kleine sluis, terug via de Lange Linschoten, een smal kronkelig riviertje met knotwilgen. We moeten hier regelmatig slippen en ‘lange pieren’. In Linschoten draaien we weer naar het noorden, onder het viaduct van de snelweg door, terug naar RV ‘De Krom’, waar we verwachten rond 18 uur aan te meren.
Het wordt een lange, maar bijzonder mooie dag. (Kijk voor een impressie van deze tocht op de videoclip van 19 mei 2016 die is geplaatst op onze website onder toertochten). Er zijn bij RV De Krom geen kleed- of doucheruimtes, alleen een loods met toilet, dus na het opruimen van de boten, stappen we snel in de auto, terug naar Hemus waar we ca.18:45 of 19:00 aankomen.

Privacy beleid (zie website). Door je in te schrijven voor deze toertocht ga je akkoord met het onderling uitwisselen van mailadres, telefoonnummer en foto’s. Als je bezwaar hebt tegen het plaatsen van foto's waar jij herkenbaar opstaat, geef je dit vooraf aan bij de organisatie.

Inschrijven Doe je vóór 18 mei door hieronder op 'aanmelden' te klikken (inloggen met de gegevens voor Hemusleden, dus niet met je eigen codes voor het afschrijfboek!).
Vul je e-mailadres nauwkeurig in, want dat wordt gebruikt voor bevestiging. Als je niet binnen een paar minuten een mail krijgt, dan is er iets fout gegaan. Stuur dan een e-mail naar de contactpersoon. Geef bij aanmelding s.v.p. aan, of je een auto hebt, kunt rijden en hoeveel mensen er dan bij kunnen.

Er kunnen max 16 of 20 deelnemers mee. Als de tocht "vol" is, geef je dan op als reserve, want er kan altijd iemand op het laatste moment verhinderd zijn en dan kun je alsnog mee. De inschrijving is definitief na overmaking van € 16,00 op rekening NL40 TRIO 0379 4770 92 ten name van T.M.W van Asbeck te Amersfoort onder vermelding van “Groene Hart, Woerden”. Je kunt nog tot 10 dagen kosteloos afzeggen met restitutie, maar daarna brengen we 5 euro in rekening ivm reserveringen.

Let op Anders dan voorheen, betaal je nu het volledige inschrijfgeld direct vooraf. De totale kosten zijn inclusief vervoer, boothuur en roeiplezier. Ook krijgen we een kop koffie/thee bij de gast roeivereniging en nemen wij koffie/thee mee voor onderweg in de boot. Het is exclusief lunch, versnaperingen en drinken onderweg (voor eigen rekening).

Inschrijfgeld € 16,00
Stand van zaken - maximaal aantal inschrijvingen: 20
- aantal inschrijvingen: 4
- aantal open plekken: 16
- aantal reserveplekken: 2
Datum donderdag 28 mei 2020
Contactpersoon Kitty Meulenbeld en Teja Feith
Contact e-mail kittymeulenbeld@icloud.com
> aanmelden