Zaanse Schans, Wormerveer op vrijdag 4 september 2020
Ga mee met deze oer-Hollandse tocht! Als de molens weer draaien, roeien we over de Zaan de polder in. We vertrekken vanuit roeivereniging De Zaan in Wormerveer en maken een mooi rondje. Het wordt wel een lange dag, alleen geschikt voor ervaren roeiers (!), want we houden het tempo graag hoog, zodat we ook nog op een terras een lekkere pannenkoek kunnen eten…
Het is een klassieke tocht in de Zaanstreek, we starten stroomopwaarts op de Zaan, roeien in 3 wherry’s, zodat we overal op het water kunnen wisselen. Afhankelijk van de animo en het weer gaan we over de Poel, door de Poelssluis naar het Jisperveld, een mooi riet natuurgebied naar de sluis van Jisp. (of anders: afhankelijk van tijd en omstandigheden slaan we dit onderdeel met deze 2 sluizen over en roeien we buitenom, via de vaart bij Oostknollendam naar Spijkerboor en Graft-Rijp).

Na de Jispersluis gaan we via het NH-kanaal naar Spijkerboor, richting het historische plaatsje Graft - De Rijp. Hier schutten we in het ultrasmalle sluisje (eindelijk!) middenin het dorp. We meren aan en eten een heerlijke pannenkoek op het terras van de lokale kroeg, het ‘Wapen van Munster’ (voor eigen rekening). Daarna komen we in de Eilandse polder, kruisen naar Westgraftdijk en gaan via een ander klein sluisje weer de Zaan op. Nu stroomaf terug naar Wormerveer naar roeivereniging De Zaan, waar we tussen 17:00 - 18:00 aankomen.
Tot slot maken de liefhebbers nog even een rondje langs de molens van de Zaanse Schans (schuin tegenover de roeivereniging - ca. 2 km vv) voor een onvergetelijk foto moment. Het belooft een heerlijke tocht te worden en een lange dag als toerist uit in eigen land! Als er animo voor is, eten we na afloop ergens een hapje en komen dan in de avond terug

Privacy beleid (zie website). Door je in te schrijven voor deze toertocht ga je akkoord met het onderling uitwisselen van mailadres, telefoonnummer en foto’s. Als je bezwaar hebt tegen het plaatsen van foto's waar jij herkenbaar opstaat, geef je dit vooraf aan bij de organisatie.

Inschrijven Doe je vóór 18 augustus door hieronder op 'aanmelden' te klikken (inloggen met de gegevens voor Hemusleden, dus niet met je eigen codes voor het afschrijfboek!).
Vul je e-mailadres nauwkeurig in, want dat wordt gebruikt voor bevestiging. Als je niet binnen een paar minuten een mail krijgt, dan is er iets fout gegaan. Stuur dan een e-mail naar de contactpersoon. Geef bij aanmelding s.v.p. aan, of je een auto hebt, kunt rijden en hoeveel mensen er dan bij kunnen.

LETOP: wijziging i.v.m. Covid-19: deze toertocht zou eerst plaatsvinden op 24 april, maar is vanwege de corona crisis verplaatst naar 28 augustus. We houden ons aan het corona protocol. Dus als je verkouden bent, moet hoesten of koorts hebt, zeg dan tijdig af! Neem ook een mondmasker mee (in de auto met max. 3p en mogelijk te gebruiken als stuur). Er kunnen max 9 deelnemers mee.

Als de tocht "vol" is, geef je dan op als reserve, want er kan altijd iemand op het laatste moment verhinderd zijn en dan kun je alsnog mee. De inschrijving is definitief na overmaking van € 27,50 op rekening NL40 TRIO 0379 4770 92 ten name van T.M.W van Asbeck te Amersfoort onder vermelding van “Zaanse Schans tocht”. Je kunt nog tot 10 dagen kosteloos afzeggen met restitutie, maar daarna brengen we 5 euro in rekening ivm reserveringen (tenzij door corona).

Let op Anders dan voorheen, betaal je nu het volledige inschrijfgeld direct vooraf. De totale kosten zijn inclusief vervoer, boothuur en roeiplezier. Ook krijgen we een kop koffie/thee bij de gast roeivereniging en nemen wij koffie/thee mee voor onderweg in de boot. Het is exclusief lunch, versnaperingen en drinken onderweg (dit is voor eigen rekening). Neem je eigen lunchpakket en drinken mee, want we gaan picknicken.

Inschrijfgeld € 27,50
Stand van zaken - maximaal aantal inschrijvingen: 9
- aantal inschrijvingen: 8
- aantal open plekken: 1
- aantal reserveplekken: 2
Datum vrijdag 4 september 2020
Contactpersoon Agnes Kemperman en Kitty Meulenbeld
Contact e-mail agnes.kemperman@gmail.com
> aanmelden