Roeiers Saluut Sail Amsterdam 2020 AFGELAST op zondag 16 augustus 2020
Van 12 t/m 16 augustus 2020 beleeft Amsterdam zijn 10e Sail evenement. Een Roeiers Saluut staat daarbij weer op het programma.
We varen zondag 16 augustus met 300 boten langs de Tallships in de IJhaven.
De toertocht wordt georganiseerd door de Amsterdamsche Roeibond in samenwerking met alle Amsterdamse burger roeiverenigingen.
Kijk voor meer informatie op hun website. De afvaart is om 8:00 uur vanaf een gastvereniging in Amsterdam. Hemus kon 5 jaar geleden terecht bij RIC met onze botenwagen en veel C-boten, dus schrijf je in. Wij moeten wel heel vroeg vertrekken, ca. 06:00!!!

Iedereen moet zelf etenswaren en drinken mee nemen aan boord. Onderweg kan nergens worden aangelegd. De hele route wordt in kiellinie gevaren. Er mag dus niet worden ingehaald en er mag onderweg nergens worden aangelegd, behalve bij de locatie die voor een sanitaire stop gereed wordt gemaakt langs het parcours van de terugweg. Bij terugkeer op de gastvereniging zal daar de sociëteit open zijn om iets te eten en te drinken.

Hieronder kun je voorinschrijven als Hemuslid, zodat we weten hoeveel belangstelling er is en met hoeveel Hemus boten we gaan. Maar we kunnen nu nog niet garanderen dat je mee kunt, want er is beperkt plek. Er wordt dan geloot... De toercommissie van Hemus zal op 15 mei 6 C-boten aanmelden bij de Amsterdamse Roeibond; afhankelijk van het aantal inschrijvingen uit heel roeiend Nederland, wordt er door hen nog geloot over het maximale aantal boten dat mag meedoen.
Het inschrijfgeld voor het Roeiers Saluut van Sail 2020 is € 12,50 per persoon. Hier komen voor Hemusleden nog kosten bij ivm (boten)vervoer, dus in totaal kost het 20 euro p.p.

Beschrijving route
Na een 8 km lange tocht via de Amstel, langs de Mauritskade, om molen de Gooyer, door de Nieuwe Vaart en het Oosterdok varen we om 9:00 uur het IJ op. We kunnen dan als enige bezoekers van 9:00 tot 10:30 op de IJhaven langs de bezoekende tallships varen. Om 10:30 moeten we het IJ weer hebben verlaten, omdat vanaf dat moment de drukte met andere bezoekers onze veiligheid in gevaar brengt. We varen vervolgens terug via Oosterdok en Nieuwe Vaart, maar gaan vervolgens via Entrepotdok, om Artis heen naar Plantage Muidergracht en door de Nieuwe Keizersgracht weer terug naar de Amstel. Vanwegen de drukte op het water met boten en alles wat verder drijft, moeten we ons strak aan de route en het tijdschema houden. Er kan die dag niet nog een extra rondje op het IJ of in de stad gevaren worden. Om de tocht veilig te laten verlopen zullen er langs de route baancommissarissen aanwezig zijn. Hun aanwijzingen dienen zonder meer te worden opgevolgd.

Privacy beleid (zie website). Door je in te schrijven voor deze toertocht ga je akkoord met het onderling uitwisselen van mailadres, telefoonnummer en foto’s. Als je bezwaar hebt tegen het plaatsen van foto's waar jij herkenbaar opstaat, geef je dit vooraf aan bij de organisatie.

Inschrijven Doe je vóór 12 mei hieronder op 'aanmelden' te klikken (inloggen met de algemene inlog voor Hemus leden, dus niet met je eigen codes voor het afschrijfboek!!!). Vul je e-mailadres nauwkeurig in, want dat wordt gebruikt voor bevestiging. Als je niet binnen een paar minuten een mail krijgt, dan is er iets fout gegaan. Stuur dan een e-mail naar de contactpersoon. Geef bij aanmelding s.v.p. aan, of je een auto hebt, kunt rijden en hoeveel mensen er dan bij kunnen.

Er kunnen max 30 deelnemers mee. Als de tocht "vol" is, geef je dan op als reserve, want er kan altijd iemand op het laatste moment verhinderd zijn en dan kun je alsnog mee. We gaan loten als er teveel aanmelding is. De inschrijving is definitief na overmaking van € 20,00 op rekening NL40 TRIO 0379 4770 92 ten name van T.M.W van Asbeck te Amersfoort onder vermelding van “Sail 2020”.

Inschrijfgeld € 20,00
Stand van zaken - maximaal aantal inschrijvingen: 30
- aantal inschrijvingen: 14
- aantal open plekken: 16
- aantal reserveplekken: 10
Datum zondag 16 augustus 2020
Contactpersoon Agnes Kemperman en Kitty Meulenbeld
Contact e-mail agnes.kemperman@gmail.com
> aanmelden