Alkmaar - Schermerpoldertocht op donderdag 12 september 2019
Ga mee met deze mooie tocht door de oudste polders van ons land (ca. 35 km). We roeien vanuit Alkmaar door het Noordhollandskanaal richting het Alkmaardermeer. We vervolgen op het NH-kanaal langs de Schermer. Dit meer werd omstreeks 1634 drooggemalen door 52 molens, waarvan er nog 12 over zijn. Via West-Graftdijk en Spijkerboor vervolgen we op de Beemsterringvaart. De Beemster was een groot meer van 7160 ha. en werd tussen 1608 en 1612 drooggemalen door zo'n 40 molens. We komen langs De Rijp, het geboortedorp van Jan Adriaansz. Leeghwater (1575-1650), waterhouwkundige, molenmaker, klokkegieter en bouwmeester. We schutten in een ultra smal sluisje in dit mooie dorp. Vervolgens roeien we door naar Schermerhorn en via het Zwet en de Schermerringvaart naar Ursem. Via Rustenburg, Oterleek en Oudorp roeien we terug naar Alkmaar.
Meld je op tijd aan, want er is beperkt plek.

Privacy beleid (zie website). Door je in te schrijven voor deze toertocht ga je akkoord met het onderling uitwisselen van mailadres, telefoon nummer en foto’s. Als je bezwaar hebt tegen het plaatsen van foto's waar jij herkenbaar opstaat, geef je dit vooraf aan bij de organisatie.

Inschrijving is pas definitief na het overmaken van 5 euro op rekening NL40 TRIO 0379 4770 92 t.n.v. T.M.W. van Asbeck te Amersfoort, onder vermelding van toertocht Alkmaar. Er vindt geen restitutie plaats.
De totale kosten bedragen 20 euro en zijn inclusief roeiplezier, boothuur, vervoer per auto, koffie met koek onderweg. Lunch is voor eigen rekening. Neem de overige 15 euro contant en gepast mee om te voldoen op de dag zelf.

Je kunt je inschrijven door hieronder op aanmelden te klikken (in te loggen met de gegevens voor Hemusleden, niet met je codes voor het afschrijfboek) tot 1 september as. Vul je email adres nauwkeurig in, want dat wordt gebruikt voor bevestiging. Als je niet binnen een paar minuten een mail krijgt, dan is hier iets fout gegaan. Stuur dan aub een mail naar de contactpersoon.
Als de tocht vol is, schrijf je dan toch in voor een reserve plek, want er kan altijd iemand op het laatste moment verhinderd zijn, of soms kunnen we nog boten erbij huren, zodat je toch nog mee kunt.

Inschrijfgeld € 5,00
Stand van zaken - maximaal aantal inschrijvingen: 21
- aantal inschrijvingen: 14
- aantal open plekken: 7
- aantal reserveplekken: 4
Datum donderdag 12 september 2019
Contactpersoon Tjalling van Asbeck en Kitty Meulenbeld
Contact e-mail tj.van.asbeck@gmail.com
> aanmelden