Hilversum op woensdag 3 juli 2019
De tocht start in de jachthaven van Hilversum bij RV Cornelis Tromp. Via het Hilversumskanaal roeien we naar de Vecht, die we bereiken via sluis het Hemeltje. Na het schutten door de sluiswachter varen we een stukje over de Vecht; door de Drecht komen we op de Loosdrechtse Plassen.

Via de door ons zelf te bedienen Raaisluis bereiken we weer het Hilversumskanaal voor de laatste meters naar Cornelis Tromp. We roeien ongeveer 30 km. Onderweg is er op verschillende plaatsen gelegenheid om aan de te leggen, te picknicken en als het weer het toelaat een duik te nemen.

Na aankomst bij Tromp, rond 09.30 uur, bespreken we onder de koffie de route en de bootindeling. We roeien in wherries. Daarna vertrekken we voor een rondje kanaal, rivier, plassen en bediende en zelf te bedienen sluizen.

Het in de 30-jaren gegraven Hilversumskanaal brengt ons naar de Vecht. We komen langs Fort Kijkuit, een vestingwerk uit 1884 dat met sluis het Hemeltje, de verbinding met de Vecht, deel uitmaakte van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Na door de sluiswachter geschut te zijn, komen we langs Vreeland en Loenen aan de Vecht om via de Drecht de Loosdrechtse Plassen op te varen. Oorspronkelijk waren de Loosdrechtse Plassen veengebieden, die in de loop der eeuwen afgestoken werden voor turf, vervolgens omgevormd tot recreatiegebied en nu tevens beschermingszone is voor vogels, planten en overige dieren. Misschien zijn de weergoden ons goed gezind en kunnen we een duik nemen. In ieder geval zijn er hier mogelijkheden om aan te leggen en de meegebrachte lunch op te eten.

Rond 17.00 uur verwachten we terug te zijn bij Cornelis Tromp.

Privacy beleid (zie website). Door je in te schrijven voor deze toertocht ga je akkoord met het onderling uitwisselen van mailadres, telefoon nummer en foto’s. Als je bezwaar hebt tegen het plaatsen van foto's waar jij herkenbaar opstaat, geef je dit vooraf aan bij de organisatie.

Inschrijven Je kunt inschrijven tot 26 juni door hieronder op 'aanmelden' te klikken (in te loggen met de gegevens voor Hemusleden, niet je codes voor het afschrijfboek). Vul je e-mailadres nauwkeurig in, want dat wordt gebruikt voor bevestiging. Als je niet binnen een paar minuten een mail krijgt, is er iets fout gegaan. Stuur dan een e-mail naar de contactpersoon. Geef bij aanmelding a.u.b. aan of je een auto hebt, kunt rijden en hoeveel mensen mee kunnen rijden.

Als de tocht vol is, geef je op als reserve, want er kan altijd iemand op het laatste moment verhinderd zijn en dan kun je alsnog mee.

Inschrijving is definitief na overmaking van 5 euro op rekening NL40 TRIO 0379 4770 92 ten name van T.M.W. van Asbeck te Amersfoort onder vermelding van TT Hilversum. Er vindt geen restitutie plaats. De totale kosten bedragen 5 euro en zijn inclusief koffie/thee onderweg, vervoer per auto, boothuur (met gesloten beurzen, gentlemen's agreement Natroweemus) en roeiplezier. Lunch onderweg is voor eigen rekening.

Inschrijfgeld € 5,00
Stand van zaken - maximaal aantal inschrijvingen: 20
- aantal inschrijvingen: 9
- aantal open plekken: 11
- aantal reserveplekken: 4
Datum woensdag 3 juli 2019
Contactpersoon Marieke Bos en Eugenie Collard
Contact e-mail mariekelodder@hotmail.com
> aanmelden