Veiligheid

Om de veiligheid voor alle deelnemers zoveel mogelijk te kunnen garanderen vragen wij alle roeiers en stuurlieden vijf minuten om onderstaande tekst aandachtig door te lezen.

In het kader van de veiligheid zijn alle stuurlieden en minimaal één lid van elke ongestuurde ploeg verplicht vóór ze het water op gaan de stuurliedeninformatie goed te bestuderen en bij vragen zich te wenden tot het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd.

In geval van calamiteiten op water en/of land bel je in principe altijd eerst het algemene noodnummer 0681 83 1 161 of 033 466 9860. Neem een mobiele telefoon mee en zet de twee noodnummers in de telefoon. Via het noodnummer zullen alle nodige hulpdiensten ingeschakeld worden.

De Eem is een bochtige rivier grotendeels zonder weg erlangs. Er zijn verschillende reddingsboten op het water, zodat het grootste deel van het parcours bewaakt wordt. Toch verzoeken wij dringend aan alle stuurlieden een mobiele telefoon mee te nemen en bovenstaande noodnummers in de telefoon te zetten. Via het noodnummer zullen alle nodige hulpdiensten ingeschakeld worden.
Probeer altijd bij eventuele calamiteiten een slachtoffer aan land te brengen bij bebouwing, of in het tweede deel langs de zijde met het fietspad.

Tijdens de wedstrijd geldt een stremming voor alle andere vaartuigen. In geval van overtredingen wordt indien nodig de politie ingeschakeld.

Voor minder ernstige verwondingen staan de medewerkers van de EHBO bij Hemus altijd klaar met verbandmateriaal, pleisters etc.
Houd altijd het bord bij het wedstrijdsecretariaat in de gaten, hier zullen eventuele noodmaatregelen (bijvoorbeeld in geval van slechte weersomstandigheden) als eerste vermeld worden. Tevens wordt u hier geïnformeerd over mogelijke obstakels op de route. Eenmaal op het water volg je de instructies van de aanwezige wedstrijdfunctionarissen.