Weergegevens 13 november 08:42
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: zuidwest 6
Temperatuur bij Hemus: 10,1¬į
 
Beeld- en nieuwsoverzicht
1990 | 1991 | 1992 | 1993 | 1994 | 1995 | 1996 | 1997| 1998 | 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018
2018    
20-6 Hemus Blad - editie juni
Hier.
17-6 Hemus-junioren maken van NK één grote thriller
Een dertienkoppige Hemus-delegatie met junioren roeide de Nationale Kampioenschappen voor junioren in 2x (in velden van 16 en 24 ploegen) en 4x (8 ploegen). Daarnaast roeide Stefan Slagter in 1x, 2x en 4x als lichte roeier, en stuurde Jip Swildens de nationale jongens-acht.
Blik was er voor Jip Swildens met haar 8 (foto) en voor Stefan Slagter in de tweezonder met Max Gompel van Tromp.
Maar er gebeurde veel meer. Lees het bloedstollende verslag van coach Hinne Paul Krolis.
17-6 Door Amsterdam toeren
Een serie foto's van de toertocht door Amsterdam.
10-6


De Zwolse Vechtregatta is de opvolger van de Zwartewaterregatta. De Eempowerploeg won bij de 4x+ overtuigend blik: met hun tijd van 20:12:00 hadden ze 1:43 voorsprong op nummer twee, 't Diep. In hetzelfde nummer werd de tweede Hemus-vier zesde. Mariska Sas en Jens-DaniŽl Berlinicke finishten als tweede in de mix-dubbeltwee.
De paraploeg met Thom Kuus deed in C4 mee en haalde zijn eerste blik.

27-5 Twee botenwagens vol naar Spaarne Lenterace, twee blikken
Negentien ploegen van Hemus deden mee met de Spaarne Lenterace in Haarlem. Dit is een grote ROW (Roeiontmoeting met Wedstrijdkarakter) waar veel veteranen en niet-wedstrijdjeugd aan mee doet. Er waren goed gevulde velden en iedereen had tegenstanders van het eigen formaat. De van Hemus deelnemende ploegen zijn hier terug te vinden en de uitslagen hier.
Bij de jeugd waren er diverse leuke resultaten met blik voor M16 2x met Kalina Sas en Hannah Koopman en een nette tweede plek voor een M18 4* en een J16 4* en een M18 2x. Die laatste ploeg, met Anna Maria Berlinicke zat maar 20 seconden achter de nr 1 in een veld van 20 boten.
Bij de veteranen was er één blik, voor Anniek Verhagen in de DVC 1X, 3e overall bij de DV 1X in een veld van 22 boten. Andere mooie resultaten waren voor Rieneke Gerkema, 2e bij de D 1X, een 4e en 7e plek voor twee verschillende DVC 4* ploegen, beide Eempower, in een veld van 20 DV 4* boten. De overige ploegen van Hemus, zowel jeugd als volwassenen, kwamen minder dicht bij de top van hun veld.
De Lenterace is bij Hemus een populaire wedstrijd. Met 19 ploegen waren beide botenwagens bijna helemaal volgeladen met twee skiffs, drie tweetjes, vier vieren en een acht. Deelname van zo'n groot aantal ploegen kon alleen doordat bij de wedstrijd een aantal boten twee of drie keer werd gebruikt, in verschillende blokken.
19/20-5 Blik voor Floor en Milou op de 'Westelijke'
Terwijl sommigen nog nauwelijks hersteld waren van het kamperen in Gent, mocht een groot deel van de wedstrijdjeugd weer aantreden: de Westelijke stond op het programma op de Willem-Alexander Baan. Eerste vraag bij die baan is altijd wat gaat de wind doen. Nou, die bleef goed dit weekend, niet al te hard en uit de goede hoek. Dus geen kans op zinken!
Al om kwart over zes was het vertrek van Hemus voor de eerste strijders van de dag. Een frisse dag, met een heat en veel A-finales. Mees behaalde de vijfde plek in z'n heat. De J16 4x streed hard, maar het verschil met de eerste was te groot. Jip, dit weekend bij een SkÝll HG4+ aan het roer, werd knap tweede.
Maar de M16 2x meiden (Marlou / Annerijn en Floor / Milou), die de zaterdag mochten inluiden, hebben de bewolkte dag een zonnetje gegeven. Na twee sterke voorwedstrijden, waarin beide duo's knap derde werden, volgde 's middags die A-finale, wat al een mooie prestatie op zich was. En daarin hebben Floor en Milou met hard roeien, doorzetten en afzien de winst en hun eerste felbegeerde blik gepakt! Geweldig!
Zondag begon mistig, met enig uitstel van de starts, maar al snel werd het heerlijk weer. De J18 2x met Mees en Pelle behaalde al vroeg de A-finale, door tweede te worden in hun voorwedstrijd. In die finale werden zij knap vijfde.
Direct daarna was het de beurt aan de J16 2x's met Jens / Bart en Matthijs / Sil. Jens en Bart verzekerden zich met plek 3 van de A-finale, terwijl in dezelfde voorwedstrijd Matthijs en Sil zesde werden en daarmee de B-finale zouden starten. Daarin hebben ze wel weer wat rechtgezet, door deze te winnen. Jens en Bart behaalden ook een mooie vijfde plek.
Jip heeft zondag de HG 4+ SkÝll/Hemus combi, via een eerste plaats in de voorwedstrijd, naar een knappe derde plaats in de A-finale geleid, na een harde strijd met Orca.
Floor heeft haar toch al mooie weekend nog meer glans gegeven door in de skiff, met een sterke race, haar gehoopte tweede blik te pakken.
Samengevat dus weer een mooi weekend, maar nu even rust tot de volgende race, de NK Groot op 16/17 juni op de Bosbaan.
15-5 HOLA in de Biesbosch
De Hola heeft een tocht door de Zuidhollandse Biesbosch gemaakt. Zie hier.
12/13-5 De 15/16-delegatie naar de Gent Mei Regatta
Voor het eerst in de Hemus-geschiedenis de Gent Mei Regatta op het programma, een leuke, laagdrempelige wedstrijd met een duidelijk internationaal karakter.
Bijna de gehele 15/16-groep ging daar naartoe, alle meiden en bijna alle jongens, aangevuld met Quinten van Cornelis Tromp. Het doel was een leuk weekend beleven, met veel starts, een nachtje op de kamping doorbrengen en vooral veel gezelligheid. En dat is gelukt.
Voor de eerste keer Gent hadden we het bij één nacht gehouden, om het behapbaar te houden, zowel mentaal (kamperen is zo makkelijk nog niet) als qua tijd die men eraan kwijt zou zijn.

Zaterdag was de eerste start om 14.44, dus ruim de tijd als je om 9.30 vertrekt, zou je zeggen. Niets was minder waar. Ondanks een soepele tocht en als gepland arriveren, bleek de haast voor de eerste wedstrijd toch wel daar. Iedereen was op tijd op het water en bij de start, maar de hectiek had toch wel voor wat onrust gezorgd, waardoor niet alle ploegjes optimaal de wedstrijd doorkwamen. En daarbij het is toch ook best spannend, zo'n onbekende baan. Al met al een wat stroeve start van het weekend, waarbij tussen de bedrijven door wat gladgestreken moest worden. Veel tijd was daar niet voor, want er stond meer op het programma. Gelukkig slijt zoiets snel en werd het vanaf toen alleen maar beter.

Zaterdag na de wedstrijden zijn we de tenten gaan opzetten, om vervolgens een voederplaats te gaan zoeken. Ondanks dat er heel veel hongerige atleten in Gent rondliepen, was de locale horeca niet voorbereid op tien hongerige gasten. Acht kon nog wel, maar tien... We vermoedden opzet in het geheel. Uiteindelijk bleek alleen McD wel gastvrij genoeg en hebben we genoten van een altijd gezonde maaltijd. Tot slot nog wat over de camping dwalen, de coaches wakker houden en tukken. Sommige tenten bleken kleine, doch essentiële onderdelen te missen, maar gelukkig werd dat vakkundig opgelost (zie foto).

Na een nacht met wat buitjes, begon de zondag ook wat druilerig, maar klaarde steeds meer op. Eerst wat ontbijten, om daarna weer naar de baan te togen voor de resterende wedstrijden van het weekend. Tussendoor nog even de kampeerplekken leeghalen en aan het einde van de dag de botenwagen laden voor vertrek. Eigenlijk wilden we nog wat eten aan de baan, maar na kort rondvragen en de ervaring van de zaterdag, hebben we dat snel opgegeven. Op basis van ervaringen van vroeger van een van de coaches hebben we onderweg een Pizza Hut overvallen, dat bleek een goede keus! En met gevulde buikjes zijn we 's avonds laat Hemus komen binnenrollen. Een geslaagd weekend met mooie ervaringen!
11/12-5 Elfsteden-Eco-kei weer naar Hemus
Voor de elfde keer heeft Hemus het Eco-klassement gewonnen tijdens de Elfstedenroeimarathon. Met een tijd van 21 uur 55 minuten en 17 seconden waren ze sneller dan de drie andere deelnemers en sneller dan ooit. Sinds Hemus-roeier Hans Meijer in 2006 de Eco-Elfstedenroeimarathon uitvond, heeft Ossa deze kei tweemaal gewonnen, Hemus alle andere keren.
De moedige Eco6, die de tocht met z'n zessen aflegde met Marco van der Eijk en consorten deed er 22 uur 14 minuten en 42 seconnden over.
De derde Hemusploeg, de enige niet-eco-ploeg, die zichzelf LeK noemt, was een halfuur voor de limiet binnen: 23 uur 29 minuten en 5 seconden. Hier zie je die ploeg finishen.
5/6-5 Tweemaal Hemus-blik op de Damen Regatta
Tijdens de Damen Regatta op de Willem-Alexander Baan bij Rotterdam heeft Hemus tweemaal blik gescoord.
Stijn Meijssen en Pelle Verhoeff (foto) wonnen na een sterke voorwedstrijd ook de A-finale met overmacht. Ze hadden met hun tijd van 7:16 liefst vier seconden voorsprong op nummer twee.
Stefan Slagter roeide in een combi in het lichte heren 2x veld naar de overwinning met net zo'n grote voorsprong op de nummer twee. De eerste 500 meter ging al vlot, in 1:40, ook daarna bleven ze gaan. Hun eindtijd was 6:59.
3-5 Zonnige Zaan
De toertocht vanuit Wormerveer door de Zaanstreek heeft een serie leuke foto's en een filmpje opgeleverd.
21/22-4 Hemus op NK Klein
Op de Hollandia Aegon NK Klein waren echte nationale titels te verdelen in de skiff en in de twee. De deelname is dan ook groot is en iedereen komt als het goed is optimaal voorbereid aan de start. De concurrentie voor de wedstrijdroeiers van Hemus was dan ook hevig.

Meisjes 16
Floor trapte het feest af met de time-trial op vrijdag en werd daarbij negende van de 33. Daarmee was ze ruim door naar de kwartfinale. Zaterdagochtend vroeg heeft ze daarin niet laten zien wat ze werkelijk kan. Wat restte was de D-finale op zondag.
Iets later op zaterdag startten de dubbeltweeën Annerijn/Floor en Marlou/Milou. Ze kwamen elkaar tegen in de voorwedstrijd en werden respectievelijk tweede en derde. De tweede plek van Annerijn en Floor was genoeg voor de A-finale. Ze behaalden daarin met een sterke race de tweede plek overall. In totaal deden 14 ploegen in dit veld mee, dus een heel mooi resultaat.
Op zondag sloot Floor haar drukke weekend goed af met een sterke race en de derde plek in de D-finale.

Jongens 16 en 18
De jongens-16 en -18 begonnen ook met een time-trial op vrijdag. Jens en Matthijs drongen daarin met sterk roeien door tot de kwartfinale. De overige jeugd ging gelijk door naar een F-finale of kwam na de time-trial niet meer in actie.
Jens en Mathijs voeren op zaterdag ook samen in de dubbeltwee bij de jongens-16 en werden derde in hun voorwedstrijd.
Op zondag kwam Jens tot een tweede plek in de D-finale en Matthijs tot een knappe vierde plek in de C-finale. Stijn is bij de jongens-18 vierde geworden in de F-finale.

Stefan Slagter was de enige niet-junior van Hemus op de NK. Hij nam deel in de skiff bij de LHE (Lichte heren elite betekent dat). Hij zat bij de eerste 14 van de time-trial, maar werd in de kwartfinale uitgeschakeld en mocht de C-finale varen. Daarin pakte hij de winst. Optimaal gebruikmakend van de meewind kwam hij tot 7:18,13. Daarmee heeft hij zijn PR met ruim 16 seconden verbeterd.

Overall was het een mooi, zonnig en vermoeiend weekend met mooie resultaten en uiteraard de nodige leermomenten, waarmee we weer aan de slag kunnen.
22-4 Hemus Blad - editie april
Hier.
22-4 AA Race: blik voor Rieneke en Jeanine
Rieneke Gerkema en Jeanine Blaakmeer hebben blik getrokken op de AA Race. Zij waren met 18:47 ruim een minuut sneller dan hun enige tegenstander, een ploeg van De Eem (19:59).
De andere twee Hemus-ploegen werden beide derde in hun veld; bij de DV4* (Sabine, Cisca, Agnes, Juliët, stuur Annemarie) bestond het veld uit 21 ploegen, bij de HV4* (Peter, Bart, Cedric, Robert, stuur Jouke) deden er acht ploegen mee.
15-4 Eemlintbokalen naar Hemus
De Eemlintrace was vooral een wedstrijd tussen Hemus en De Eem. Hemus had niemand die het in skiff of acht waagde, dus die pijzen gingen naar De Eem. De rest van de bokalen was voor Hemus: zowel voor de C2 Ecodijk, als de Hola in de Zeldert en de Johola in de vierzonderr waren er bokalen. De ambitie is om er volgend jaar meer verenigingen bij te halen. Zie veel meer plaatjes in het fotoalbum.
8-4 Jeugd traint op de Bosbaan
Een grote Hemus-delegatie heeft een bezoek aan de Bosbaan gebracht: 8 wedstrijd roeiende junioren met 4 van hun coaches. Zij bereidden zich voor op de start van het tweekilometerseizoen. De Bosbaan is uitstekend geschikt om naast elkaar aan de hoge bootsnelheden te werken zonder tussenkomst van golvende pleziervaart. Aangezien het grootste deel van de roeiende studentenpopulatie die zondag bij de Varsity was, hadden we de Bosbaan bijna voor ons alleen. De junioren konden zich in de eerste training bekwamen in de finesses van de roeitechniek. De tweede training oefenden ze de snelheid als tijdens een normale 2 kilometer-afstand. Dat was voor iedereen heftig. Zeker als je tegen elkaar vaart, dan wil je sneller dan de ander. Daar kwam de hitte bij die voor het eerst dit jaar goed doorkwam. Het was een uitstekende dag om je goed te prepareren op de komende wedstrijden. Moe en voldaan trokken we aan het eind van de dag huiswaarts.
11-3 Hemus lekker bezig tijdens Heineken Roeivierkamp 'H4K'


Aan de H4K - een slijtageslag waarbij de deelnemers op zaterdag 2500 meter roeien, direct gevolgd door 250 meter boord aan boord, en op zondag 5000 meter en (behalve de j/m16) 750 boord aan boord - deed een bescheiden aantal Hemusroeiers mee. De dames-C-veteranen 4x+ (foto) werd 13e in het veld van alle 48 veteranenploegen en 6e in hun eigen leeftijdsklasse. De meisjes-16 (foto) werden in de 4x+ - in een mix van 3 Hemus en 2 Gouda - vierde van de 13, de jongens-16 (foto) negende van de 18. Jip Swildens tenslotte stuurde een bonds-8 bij de jongens-18 met daarin Max Jager naar de overwinning: ze wonnen alle vier de afstanden.
26-2 Hemus Blad - editie februari
Hier.
17-2 Floor Hurkmans wint Hemus Driekwart
Na de HEK is Floor Hurkmans, die al aan de leiding ging, de eindwinnaar van de Hemus Driekwart. Je vindt alle uitslagen hier. Liefst 129 leden hebben aan minstens een van de vier wedstrijden deelgenomen.

Veertig dappere deelnemers hebben zich met volle overgave op 1 kilometer zo hard mogelijk roeien op de ergometer gestort. Jeugdleden tot echte veteranen, Hemusleden, sportschoolbezoekers en zelfs buitenlandse roeiers, alleen of in een team: iedereen heeft zijn uiterste best gedaan en deze inzet werd door het enthousiaste publiek erg gewaardeerd! Floor, Matthijs, Jasur, Esmoreit, Ank, Milou en Annerijn werden gehuldigd en ontvingen een echte HEK-mok. Floor werd hiermee tevens de overall winnares van de Hemus driekwart.

12-2 Twentse winterwedstrijden
De eerste wedstrijden van dit jaar. Esmoreit van de Velde trok in Gent op zaterdag op de ergometer een tweede plek met maar liefst 3.08 op 1000 meter. Zondag was hij weer van de partij tijdens de Twentse Winterwedstrijden. Een leuke vierkilometerwedstrijd die onder Hemusleden langzaam aan populariteit wint, met dit jaar maar liefst vier ploegen! De heren en dames scullvieren en de heren boordvier werden allemaal tweede. De herenacht zesde van de zeven. Maar dit was dan ook een van hun eerste wedstrijden.
7-1 Nieuwe C3*/C4x Muurhuizen gedoopt
Tijdens de nieuwjaarsborrel is een nieuw juweel aan de vloot toegevoegd. Een Wiersma-C-scullboot die als gestuurde drie en als ongestuurde vier kan varen. In die laatste uitvoering wel goed oppassen dus bij de brug en andere obstakels!
7-1 Afstelploeg is Ploeg van het Jaar
De Afstelploeg mag een jaar lang de titel Ploeg van het Jaar voeren. Op de foto Cisca Kruijsdijk, Bart Lohmeijer, Peter van der Mark en Jos Wassink. Niet op de foto maar ook in de Afstelploeg: Judith Veersma.
En waarom dan wel? Het Seniorenconvent: "De belangrijkste reden om de afstellers Ploeg van het jaar te maken is dat het een onzichtbaar clubje mensen is die erg belangrijk zijn om de vloot in zijn gehele breedte op kwalitatief hoog niveau te houden. Een slecht afgestelde boot roeit eenvoudig niet lekker en kan blessures opleveren. Daar naast zijn alle boten nu afgesteld op het juiste roeigewicht. Dit betekent dat we boten hebben in de categorie superlichtgewicht tot 65 kg, lichtgewicht 65-75 kg, middengewicht 75-85 en zwaar 85+kg. De boten zijn daar nu op afgesteld."
2017    
30-12 Hemus Blad - editie december
Hier.
18-11 Schilderachtige koude Snerttocht
Ruim veertig leden roeiden mee met de Snerttocht. Wegens het slechte weer was die ingekort tot een retourtje Koppelpoort - Kleine Melm. Bij de Koppelpoort was een fotomoment met een prachtig resultaat.
11-11 Blik voor vrouwen-B-veteranen bij Lingebokaal
De vrouwen-B-verteranendubbelvier met Marieke Bos, Esther Smaal, Marloes Rietmeijer, Nicolette Buiter en stuur Marieke van Herwerden heeft blik getrokken tijdens de Lingebokaal. Op het totale veld van 157 ploegen hadden ze de negende tijd - geweldig! Bart en Mees Buiskool waren tweede in de 2x bij de veteranen-C-en-jonger, Annemarie Kamp versloeg haar enige tegenstandster in de skiff.

11-11 Roeischool levert weer groep opgeleide instructeurs af
Zaterdag 11 november was de laatste praktijkdag van de najaarscursus 'Roeicoach A'. Samen met een aantal leden van andere verenigingen deden vanuit Hemus Cisca Kruijsdijk, Everdien Dikken, Henk de Haan, Jan Storck, Sabine Groenendijk, Agnes Kemperman, Bahar Alizadeh, Gabino Dorigo, Peter Rietveld, Vincent van Rootselaar, Gert Met, Nico Paap en Robert van Spronsen mee. Dat betekent dat we dit jaar bijna 30 coaches/instructeurs hebben opgeleid!
11/12-11 Goede prestaties op PVP
Aan de Paul Veenemans Prijs - een wedstrijd die volgend jaar door Hemus georganiseerd wordt - nam Jantinus Ziengs dit jaar voor de vijftiende keer deel. Hij was de snelste veteraan-D en overall 14e. Bart van Delden won bij de jongens-16, hij was overall 16e.
5-11 Blik bij Novembervieren
Op de Amstel heeft de Hemus-mannenveteranen-B4* blik gewonnen. Nefeli Vonno stuurde Peter van der Mark, Bart Vos, Cedric Rietmeijer en slag Robert van Spronsen in een spannende strijd in 14.16,85 naar een minieme voorsprong op nummer twee. Bij de veteranen-C werd Esmoreit van Velde in een combiploeg met De Hoop en Willem III tweede in 13.38,56. Daarmee werden ze ook tweede in het totale V4*-veld van 68 boten.
Bij de DV4* werd de Hemus-combiploeg Eempower-Tulipani met Cisca Kruijsdijk, Marloes Rietmeijer, Annemarie Kamp, Nicolette Buiter op slag en stuur Maaike Gorter derde in het DVC veld en overall heel mooi achtste in 16.18,63 op minder dan een minuut van de winnaars in een veld van 54 boten.
30-10 Hemus Blad - editie oktober
Hier.
23-10 Maarten Hurkmans wint Head of the Charles
Maarten Hurkmans - oorsprong Hemus, wereldkampioen in de junioren 8 en de onder 23 acht - roeit nog steeds bij de Cal Crew, de ploeg van de University of California in Berkeley. Met die ploeg heeft hij de prestigieuze Head of the Charles gewonnen, in een parcoursrecord van 13:27.7 over de 3 mijl, waarmee ze het 20 jaar oude record uit de boeken roeiden.
8-10 Hemus Grachtentocht
30-9 Eemhead 2018
De uitslagen vind je via deze link. Foto's vind je hier.
17-9 Driemaal blik in Almelo
Tijdens de Cottwich Almelo Regatta was er driemaal blik voor Hemus. Annemarie Kamp was de snelste dames-C-veteraan, Bart Buijskool de snelste heren-E-veteraan en zijn zoon Mees de snelste bij de jongens-16, allemaal in de skiff. Bovendien werden Bart en Mees samen in de dubbeltwee tweede.
30-8 Hemus Blad - editie augustus
Hier.
20-8 Boord-C-twee Smallepad gedoopt
We hebben er weer een mooie boot bij, de Smallepad. Het is een door Wiersma gebouwde gestuurde boord-C-twee. Doordat hij dicht is, is het een erg veilige boot. Kijk naar de foto's van de doop door Kitty Meulenbeld.
8-8 Overslagschip gekanteld
Bij de Grote Melm was een overslagschip dat gebruikt werd bij de demping van de plas achter de dijk, gekanteld. De berging zorgde voor enige overlast.
3-8 Jip Swildens naar WK
Op de junioren-wereldkampioenschappen in het Litouwse Trakai stuurde Jip de jongens-acht. Ze werden zesde.
23-7 Maarten Hurkmans weer wereldkampioen!
Op de WK onder 23 jaar in Plovdiv heeft de Holland 8 met Maarten Hurkmans op 5 goud gewonnen. Met hun onder23-wereldrecord van 5.29,55 waren ze twee seconden sneller dan de Roemenen op 2 en dik drie seconden sneller dan de Britten op 3.
Ook het goud van de vrouwen-vierzonder heeft een Hemus-randje: boegroeister Elsbeth Beeres begon enkele jaren geleden haar roeicarriŤre bij Hemus.
14-7 Wedstrijdroeien bij Hemus: ambities en kaders
14 juli - Onder bovenstaande titel staan de uitgangspunten voor het roeien van wedstrijden op papier. De vloot is sterk verbeterd, en de wens om die boten te gebruiken daardoor ook. We kiezen ervoor de kwaliteit van de wedstrijdboten gedurende lange tijd op orde en daarmee beschikbaar te houden voor wedstrijdroeiers die daarmee het verschil kunnen maken. Hoe we dat doen lees je hier (inloggen voor het ledendeel).
Voor wedstrijdroeiers betekent het dat tweemaal per jaar hun wedstrijdplan bij de wedstrijdcommissaris kunnen inleveren.
8-7 Afsluiting roeiseizoen voor de jeugd en onderlinge wedstrijd
De jeugd heeft hun roeiseizoen afgesloten. 's Middags roeiden ze de derde onderlinge wedstrijd, met aansluitend een behendigheidswedstrijd. Van de wedstrijdroeiers was Stijn de snelste, bij de overige roeiers was Matthijs de snelste jongen en Ploon het snelste meisje. Uitslagen van de wedstrijd vind je hier. Na het roeien ging de barbecue aan en vierden ze het einde van het roeiseizoen met een gezellige gezamenlijke maaltijd.

2-7 Hemus-jongens-18 landelijk derde in verenigingsklassement
Jaarlijks wordt aan de hand van de jeugd-wedstrijduitslagen een klassement opgemaakt van de prestaties van de roeiverenigingen in Nederland. Bij de jongens-18 staat Hemus dit jaar op de derde plaats, geweldig! Tromp en Maastrichtse blijven ons voor, maar gevestigde namen als De Maas, Amstel, Willem III en Het Spaarne staan lager. Bij de meisjes-16 is Hemus elfde, ook heel goed.
2-7 Stefan Slagter alweer blik
Na hun klinkende overwinningen tijdens de Holland Beker heeft Stefan Slagter met zijn Maastrichtse maatje Hilmar Verbeek ook de NSRF Slotwedstrijden gewonnen in de dubbeltwee. Ze finishten in 6.41.17, en waren 2 seconden sneller dan Tromp. Als derde, op 27 seconden, finishte ook een Hemus-combi: Pelle Verhoef met De Hertoegroeier Teun Timmermans.
30-6 Hemus Blad - editie juni
Hier.
24/25-6 Hemusblikkenregen bij Holland Beker
Tijdens de prestigieuze wedstrijden om de Holland Beker komt Hemus goed voor de dag. Stefan Slagter won met zijn Maastrichtse maatje Hilmar Verbeek bij de jongens-18 in de dubbeltwee (foto), met een dikke voorsprong op nummer 2. Jip Swildens stuurde de jongens-18-acht naar de overwinning en Maarten Hurkmans won in de onder-23-Holland-acht. Op zondag werd alles nog eens geroeid, en weer waren Stefan en Hilmar overtuigend eerste, Maarte idem en Jip stuurde een andere KNRB-combiploeg achter Maarten naar de tweede plaats. De acht met daarin Jelle Koopman en Max Jager werd in de finale vierde en laatste. Uniek: drie achten met Hemusroeiers aan de start op de Holland Beker!
24-6 Blik bij Vechtrace
Mariska Sas en Jens Berlinicke hebben bij de mix-dubbeltwee de Vechtrace gewonnen.
21-6 Heftigst uitgedoste Natroweemusploeg
Hemusploeg VUT-loos heeft de prijs voor best uitgedoste bemanning tijdens Natroweemus in Weesp gewonnen. Ze brachten het thema 'bejaard' het meest overtuigend tot uiting. Qua roeien werden ze tweede, achter De Jeugd van Tegenwoordig van RV Naarden.
17-6 Driemaal blik bij de Masters
Tijdens de Masters in Tilburg hebben Hemusmaters driemaal de overwinning behaald. Esmoreit van de Velde in skiff en samen met Robert van Spronsen in de dubbeltwee. Robert startte ook in de 4x en haalde met Cedric Rietmeijer, Bart Vos en Peter van der Mark weer blik. Bart en Cedric werden bovendien derde in de tweezonder.
4-6 Hemus-combi-8 bij jongens-18 kampioen van Nederland
Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen op de Bosbaan is bij de jongens-18 de Hemus-combinatie met daarin (van rechts naar links) Stefan Slagter, Max Jager en Jelle Koopman als eerste geëindigd. Vanaf begin tot eind lagen ze op de eerste positie, op de hielen gezeten door een RIC-combinatieploeg. Met 6.04,36 hadden ze op de finish een voorsprong van 2,7 seconden op de RIC-combi.
1-6 De Mondriaan in mondriaanjasje
Nederland is in de ban van Mondriaan, dat gebeurt zo eens in de twintig jaar. Z'n geboortestad Amersfoort doet daaraan mee. Wij hadden al een boot naar die man genoemd. Nu is de boot toepasselijk opgefleurd, zodat we weer helemaal bij de tijd zijn.
26/27-5 Elfsteden Eco-kei weer naar Hemus
Bij een temperatuur van ruim boven 30 graden op zaterdagmiddag heeft Hemus de Eco-kei weer naar Amersfoort gehaald. Met hun tijd van 22 uur en 16 minuten waren ze sneller dan de eco-ploegen van Ossa (winnaar in 2004 en 2016) en DDS. De roeiers Ank Verrips, Kitty Meulenbeld, Nicolette Buiter, Marieke Bos, Willem Beulink, Maarten Nijland, Jan Buijs, Guus Veenendaal, Kees Geelhoed, Henk de Haan, Johan van der Werf en Tjalling van Asbeck en culinair ondersteuner Eugenie Collard zijn trots op hun prestatie.
20/21-5 Leuke resultaten op Westelijke Regatta
Een grote delegatie Hemus-jeugd heeft deelgenomen aan de Westelijke Regatta op de Willem-Alexander Baan. Als eerste springt de eerste plek van Jelle (J18) in de skiff-heat eruit - hoewel hij zelf niet helemaal tevreden was.
Ook Floor (14) die met een uitmuntend opgebouwde race tweede werd in haar skiffheat bij de M16 is zeker het vermelden waard, niet alleen vanwege de uitslag, maar ook omdat ze het gewoon heeft gedaan! En het viel niet eens tegen.
De twee J18 dubbeltweetjes, met Stijn en Valentijn / Pelle en Teun (Matti van De Hertog), hebben zondag de A-finale gehaald en zaterdag samen in de 4x een mooie race neergezet.
Jens (J16) is ook heel wat keren over de baan gegaan, in skiff netjes derde in zijn heat en tweemaal in een combo met Pampus waarbij hij tweede werd in de B-finale.
Marlou en Bernou (M16) gingen op het oog goed (de eerste 2 km-wedstrijd voor Marlou) over de baan in hun voorwedstrijd in de dubbeltwee, maar zelf waren ze minder tevreden. Uiteindelijk mochten ze net niet door naar de finales.
Tot slot heeft Jelle het met de J18 combinatie-acht opgenomen tegen de Elite van Nederland, maar die bleken nog een maatje te groot.
Junioren-acht vijfde op Europese kampioenschappen
De junioren-acht, ook wel de Hemus-hamburger genoemd omdat boeg en stuur van Hemus komen, is vijfde geworden op de EK. Ze finishten met 6.06,52 een kleine 8 seconden achter winnaar Rusland.
 
Jip Swildens en Stefan Slagter: vijfde op EK junioren
foto's Ellen de Monchy
14-5 Driemaal blik in Spaarne Lenterace
Liefst 14 ploegen streden namens Hemus in de Spaarne Lenterace. Blik was er voor de B-veteranenmannen Robert van Spronsen, Cedric Rietmeijer, Bart Vos, Peter van der Mark en stuur Nefeli Vonno in de 4x+ en voor Christiaan Roosendaal en Daan Middendorp (foto) in de dubbeltwee bij de A-veteranen. Christiaan en Daan wonnen bovendien in een combiploeg met De Hunze in de 4x+ bij de veteranen-A. Voor een aantal jeugdleden was dit de eerste wedstrijd die ze roeiden. Ziehier enkele foto's.
13-5 Uitslagen tweede editie van de Hemus Open Wedstrijd
Tijdens de tweede HOW Hemus Open Wedstrijd hebben dertig jeugdroeiers hun krachten weer met elkaar vergeleken. Oetse Donner was de snelste junior. Bij de meisjes was Ploon Schulte de snelste. De 14-jarigen Matthijs Boschhuizen en Fenne van Putten waren de snelste jeugdroeiers. Op 8 juli is de derde en laatste wedstrijd, ook andere Hemusroeiers zijn dan weer welkom om mee te doen! Uitslagen van de wedstrijd vind je hier. En hier vind je een filmpje.
9-5 HOLA in Weerribben
9 mei - De Hemus-oudeliedenacht oftewel HOLA heeft een daagje getoerd door de Weerribben. Foto's!
23-4   NK: Stefan Slagter 5e, Jelle Koopman 10e en Max Jager 15e in skiff
De Nederlandse Kampioenschappen hebben voor Hemus een bronzen plaats opgeleverd. Die was voor jongens-18 Pelle Verhoef en Stijn Meijsen in de dubbeltwee. Met 7.19,18 finishten ze 21 seconden achter winnaar MWC.
Stefan Slagter is bij de jongens-18 in de skiff met een tijd van 7.34,18 als vijfde geëindigd. Winnaar was Gert Jan van Doorn van Die Leythe in 7.10,59.
15-4 Eerste 'Hemus Open Wedstrijd' (HOW)
15 april - Zaterdag 15 april is voor de eerste keer de Hemus Open Wedstrijd (HOW) georganiseerd. Naast jeugdroeiers van Hemus deden jeugdroeiers uit Nieuwegein mee. Ondanks de harde wind konden ze allemaal de 500 meter driemaal roeien: in een skiff, in een twee en op de ergometer. De snelste tijden waren van de twee wedstrijdroeiers die meededen (Daan en Jens). Van de rest van de jeugd was de snelste jongen Bart Peeman (Doorslag) en het snelste meisje Maaike van Middelaar (Hemus). Runner-up Matthijs Boschhuizen (14 jaar) was bijna net zo snel als Bart. In mei wordt de volgende HOW georganiseerd, dan kunnen alle roeiers proberen hun tijden te verbeteren. De uitslag vind je hier.
12-3 Winst voor jongens-18 op Head of the River
Max Jager en Stefan Slagter hebben in een door Jip Swildens gestuurde combinatievier (foto) (met Finn Florijn van Die Leythe en Sjoerd van Loon van TOR) de Head of the River gewonnen bij de jongens-18. Met 27.37,7 bleven ze de nummer twee 35 seconden voor. Vierde werd in 29.01,4 de andere Hemus-combinatie met Pelle Verhoeff, Valentijn Mahieu, Stijn Meijssen en stuur Anna Maria Berlinicke van Hemus en Teun Timmermans van De Hertog.
Ook een heel goede prestatie bij de mix8. Hemus werd daar tweede, met 30.48,0 waren ze 38 seconden langzamer dan winnaar Daventria. De dames-verteranen-vier de Tulipani werd 20e in een veld van 46 boten, in datzelfde veld werd de vier met slag Hanneke van Baal 43e: doel meer dan bereikt, geen laatste!
Verder: Robyn van de Coevering in combi met Pampus en Naarden in M18-4* veld: 7e van de 8 ploegen. Peter van der Mark, Bart Vos, Cedric Rietmeijer, Robert van Spronsen, stv Irene Dousma (Willem III) in HV4* veld: 14e van de 54 ploegen (3e van de 8 veteranen B ploegen). Sabine Groenendijk, Agnes van Uitert en JuliŽt van Drumpt (Tulipani) in combi met Thyro, Hunze, Beatrix, Tromp en Willem III in DV8+ veld: 17e van de 34 ploegen (2e van de 8 veteranen C ploegen). Tot slot: Hemus was ook aanwezig in het bedrijfsachtenveld. Met de boot van Hilhorst roeide Markus Konings naar de tweede plaats.
11-3   Drie roeiers omgekomen op de Nederrijn
Op de Nederrijn zijn twee roeiers van de Arnhemse roeivereniging Jason omgekomen en een gewond geraakt die enkele dagen later overleed. Hun gestuurde vier voer op een aan de oever liggende duwbak en ging om. De sterke stroming trok de slachtoffers onder de duwbak, en het koude water (7 graden) beperkte de kansen op overleving. Aan reddingsvesten - ze hadden die aan - heb je in zo'n geval niets.
12-2 Mooie resultaten bij de Twentse Winterwedstrijden
Blik voor de heren veteranen 4x+ (Robert, Cedric, Bart, Peter, stuur Cisca). De Eempowerdames eindigden als 3e in het dames veteranen 4x+ veld (stuur Cisca), en de Johola was 4e in het heren veteranen 8+ veld (stuur eh Cisca!). Ondanks de wind en kou een geslaagde wedstrijddag.
11-2 Floor Hurkmans wint Hemus Driekwart dankzij goede prestaties tijdens HEK
Floor scoorde op de ergometer zoveel punten dat ze de mindere score van de derde ronde mocht doorstrepen. Daardoor sprong ze over Kitty Meulenbeld heen die stiekem op de eindoverwinning gehoopt had. Tweede in het eindklassement is het duo Stefan Slagter / Jelle Koopman - die uit vreugde een stevige sneeuwpop bouwden - en derde de ploeg van Marjon van Alfen, Hanneke van Baal en Desiree Berendsen. De einduitslag van Driekwart en HEK vinden jullie hier.
4-2 Ank Verrips Europees kampioen
Tijdens de EK op de ergometer in Parijs is Ank Verrips met een tijd van 8.27,2 op de 2000 meter Europees kampioen geworden bij de vrouwen in haar leeftijdsklasse (55-59 jaar).
28-1 Blik op Baarnse Ergometerkampioenschappen
De Hemusjeugd deed met zijn achttienen massaal mee aan de ergometerkampioenschappen in Baarn. Bij Jongens 14 was Matthijs Boschhuizen eerste en Bart van Delden tweede op 0,1 seconde. Bij Meisjes 14 werd Fenne van Putten derde. Op de foto: staand Matthijs, links Floris Reinders, rechts David Mulder (J18).
22-1   Blik voor Esmoreit van Velde op Ergohead
Op de Ergohead heeft Esmoreit van Velde bij de mannen boven 30 jaar blik getrokken. Hij trapte in 20 minuten 5819 meter weg, 150 meter meer dan zijn naaste belager, Tim Berndsen van De Hoop.
2016    
17-12 Nieuwe boten, oude namen, en een spannende achtergrond
17 december - Vandaag zijn een dubbelvier, een dubbeltwee en twee skiffs gedoopt. Allemaal wedstrijdboten voor de beste roeiers. Zoals altijd zijn de namen Amersfoorts, en in drie gevallen zijn de namen gelijk aan eerdere boten in onze vloot. De Bik (wijkje met een hoog Hemusgehalte in Hoogland) en de Kei (de steen langs de Stadsring) waren eerdere houten skiffs, en De Lieve Vrouwe (die toren) een eerdere vier.
Nieuw is de naam 't Latijntje, naar het stukje Muurhuizen waar de Dieventoren staat - in die toren hangt de klok van de voregere Latijnse School, vandaar. Het verhaal is eigenlijk nog wat ingewikkelder, lees maar.
De boten zijn niet helemaal nieuw, ze zijn deels gebruikt in Rio. Eén boot is nooit gebruikt: die is gebouwd voor Russen die uiteindelijk wegens hun overmatige greep in het prestatieverhogende medicijnkastje niet naar Rio hoefden te komen.
10-12 NK Indoorroeien
10 december - Zestien Hemusroeiers deden mee met het NK Indoorroeien. De drie veteranen waren allemaal de enige in hun categorie, en hadden dus blik. De tijd van veteraan-B Esmoreit van Velde, 6.29,5 mag er zijn. Alleen Jelle Koopman (jongens-18) was sneller: 6.28,8. Op de foto van links af de drie veteranen Marjon van Alfen, Ank Verrips en Esmoreit van Velde.
Max Jager was met 6.44,8 vijfde van de 94 jongens-16. Stefan Slagter (jongens-18) was met 6.46,9 maar twee seconden langzamer dan Max.
Je vindt alle Hemus-tijden hier.
19-11 Snert en lichtjes: roeien in het donker
Een kleine 50 leden roeiden een retourtje Baarn in het donker en namen daarna een overdadige hoeveelheid erwtensoep en pannenkoeken tot zich. Bij de stop in Baarn waren er oliebollen. Zie de foto's en hieronder een snippertje film.

12-11 Paul Veenemans Prijs: Ben 1e, Jip 2e, Jelle 2e, Stefan 3e
Ieder jaar organiseert een andere verenging de Paul Veenemansprijs. Een bijzondere wedstrijd waarbij gestart wordt in een skiff of tweezonder en gewerkt wordt met een puntensysteem. De wedstrijd bestaat uit 4 onderdelen; 3 kilometer roeien, 4,1 kilometer schaatsen, 11 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen, verdeeld over 2 dagen. Je bent winnaar als je met behulp van een puntensysteem op 3 van de 4 onderdelen de beste bent. En uiteraard is roeien verplicht. Ingewikkeld? Ach. Feit is dat het een enorme uitdaging is om goed in de breedte te presteren. Omnisporters zeg maar.
Hemus doet al jaren mee, vooral Jantinus Ziengs is een groot fan van dit evenement. En dit jaar is bij de jongens-18 Ben van Brussel 1e, Jelle Koopman 2e en Stefan Slagter 3e geworden, en Jip Swildens 2e bij de meisjes-18. Topprestaties!
Verder deden er nog meer Hemusleden mee. Zie alle uitslagen. Op de Hemus-facebookpagina staan heel veel foto's.
12-11 Linge-blik voor Eempowerploeg
In Leerdam waren we bij de Lingebokaal weer met een groot aantal Hemusteams present dit jaar. Ook Sinterklaas liet zich nog even zien op de stoomboot. Na blok 2 stonden vier Hemusteams op de eerste plaats. Na het derde blok en na lang wachten in een gezellig en lekker warm clubhuis, volgde om 17:30 de uitslag. Veel 2e en 3e Hemusplekken, maar ook een blik! Voor Eempower. Van links naar rechts Marieke, Nicolette, Judith en Esther werden gestuurd door Flora: haar eerste wedstrijd als stuur, meteen blik, goed gestuurd!
6-11 Leuke resultaten tijdens Novembervieren
Bij de Novembervieren deden negen boten mee met daarin een of meer Hemus-roeiers. En ze roeiden snel!
De Hemus juniorenroeiers en stuurtjes blikten er lekker op los:
- Jip Swildens behaalde als stuur maar liefst twee blikken: bij de M18-4* en de J18-4*.
- Blik voor Ben van Brussel in het O-4* veld in een combi met Triton.
- Ook blik voor Max Jager in een combi met De Eem en TOR bij de J16-4*.
- Elfde plek bij J16-4* voor Stijn, Valentijn, Jens, Jostijn en stuur Anna-Maria.
- Zevende plaats bij M16-4* voor Floor, Maaike, Bernou, Robyn en stuur Jens.
- Ook bij M16-4* elfde plek voor Marlou en Nienke in een combi met de Zwolsche.
De Eempowerdames (DV-4*) werden 23e plaats in een veld van 58 teams. De V-4* met Robert, Esmoreit, Cedric, Bart en stuur Vera 11e van de 63.
10-10 Luchtbeelden
Jacques de Kort heeft een drone, en hij maakt daar hele mooie filmpjes mee, van roeiers op de Eem. Hou zijn lijstje films in de gaten!
1-10 Winst in Vechtrace
Anna Maria Berlinicke heeft samen met Misa Molema van De Zwolsche tijdens de Vechtrace blik getrokken. Bij de meisjes-16 dubbeltwee waren ze met 22:42 de nummer twee 11 seconden te snel af.
24-9
24e Eemhead
7-9 In memoriam Heleen Grooteman
Na een langdurige ziekte is Heleen Grooteman op 48-jarige leeftijd overleden. Heleen was vanaf 2007 lid van Hemus. We herinneren haar als een goedlachse en fanatieke roeister en schaatster, en ook als roei-instructeur, die ons veel te vroeg ontvallen is. Onze gedachten zijn bij haar familie en bekenden.
22-6 MAARTEN WERELDKAMPIOEN

Op de foto: Maarten rechtop in de boot vlak na de finish; foto Paul van Heugten

Maarten Hurkmans is met zijn Holland 8 onder 23 jaar wereldkampioen. Ze wonnen met een lengte verschil van de Engelsen. Maarten was erop gebrand die ploeg te verslaan omdat daarin jongens van Yale en Princeton roeien, die hij eerder in de VS al verslagen had.
Ben van Brussel is in de JM2x als tiende overall geëindigd, een prachtprestatie. In de B-finale finishte hij met zijn maatje Tristan Voskuilen van De Amstel als vierde.
Jip Swildens heeft de meisjes-8 naar de overwinning in de spannende B-finale gestuurd. Daarmee zijn ze zevende overall.
22-6 Hemus wint Natroweemus
 

22 juni - De Jeugd van tegenwoordig (combi Hemus-Tromp, foto links) heeft bij de Natroweemus het 'Gouden kuiken' gewonnen. Die jeugdprijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt.
Bij de veteranen gaat voor het derde jaar op rij de 'Gouden eend' mee naar Amersfoort. Team Love Boat won met ruim een bootlengte verschil de finale race tegen Tromp.
Het mooie weer, supergladde roeiwater, alle verklede teams en de gezellige sfeer droegen bij aan een zeer geslaagd evenement. Hier vind je meer foto's. En de uitslag.
19-6 Ben en Jip Nederlands kampioen
 

Ben van Brussel en Tristan Voskuilen (Amstel) zijn Nederlands Kampioen jongens 18 dubbeltwee! Met bijna 7 seconden voorsprong op de nummer 2 wonnen zij hun finale.
Ook NK titel voor Jip Swildens, die de Amstel-combi meisjes 18 8+ in de finale naar de overwinning stuurde. Ze hadden ruim 25 seconden voorsprong bij de finish en daarmee zijn ook zij Nederlands Kampioen!
Hemus kan terugkijken op een zeer geslaagd roeiweekend op de Bosbaan met maar liefst 6 keer blik - Floor Hurknas, Douwe Rietveld, Oetse Donner en Pelle Verhoef wonnen hun heat - en twee Nederlandse Kampioenen rijker. Felicitaties voor alle winnaars! Alle uitslagen vind je hier.
5-6 Maarten Hurkmans USA-kampioen met zijn Cal-crew
Hemus-roeier Maarten Hurkmans zet zijn succesreeks ook in de VS voort. Met zijn team, de Cal(ifornia) Crew heeft hij het kampioenschap van de Intercollegiate Rowing Association (IRA) gewonnen. Lees het hele verhaal hier.
29-5 Blik voor Floor Hurkmans en Jip Swildens bij Spaarne Lenterace
Drukker dan ooit was het bij de Spaarne Lenterace. Bijna 1300 roeiers namen deel aan de 4,5 kilometer wedstrijd. Voor de junioren was de wedstrijdafstand dit jaar teruggebracht naar 2 kilometer. Hemus was met 9 inschrijvingen zowel bij de junioren als veteranen van de partij en roeide goed mee.
Bij de junioren gingen Floor (links op de foto) en Jip met het blik naar huis. Zij waren met 9:23,3 minuten de snelste in het M16 2x veld. De M18 4* finishte in 8:54,2 minuten en de J16 4* werd met 8:04,8 minuten tweede in hun veld. Om toch skiff te kunnen starten moest Bas van de Coevering starten in het heren skiffveld en wist in 20:55,3 minuten te finishen wat hem een derde plaats opleverde. Mooie prestaties allemaal!
Bij de veteranen werden Bart en Cedric tweede in de 2-. Bij de dames veteranen 4* eindigden de Tulipani als vierde in het C-veld en werd de Eempowerploeg zesde in het B-veld. Marjon en Suzanne roeiden in de dubbeltwee naar een vijfde plek in het B-veld en bij de mix dubbeltwee eindigden Mariska en Jens op de derde plek in het C-veld. Geen blikken voor de Hemusveteranen maar ondanks dat kon iedereen voldaan en met opgeheven hoofd naar huis.
10-5 Met de kerkboot door Friesland
De HOLA heeft zijn tweede lustrum in Friesland gevierd, met 38 km per C4 tussen Drachten en Akkrum, en een tocht met de in Sneek gehuisveste kerkboot. Een prachtige overnaadse tweemaal zeven roeiboot met slidings. Je roeit gewoon, hoeft alleen niet te klippen en het ding schuift heerlijk over de golven van al die plassen daar. Kijk maar naar het korte filmpje.
8-5 Blik voor Jelle Koopman, Stefan Slagter en Ben van Brussel op Damen Raceroeiregatta
Hemus was flink vertegenwoordigd bij de Damen Raceroeiregatta op de Willem-Alexander Baan. En het was ook een succesvol weekend, met tweemaal blik.
Jelle (links op de foto) en Stefan roeiden samen overtuigend naar de winst in de dubbeltwee bij de Jongens-18. Een mooie prolongatie van hun titel, in 2015 roeiden ook al naar de overwinning in de 2x.
Ben behaalde met zijn roeimaat Max Menten (Vidar) met dik een seconde een nipte overwinning in de tweezonder bij de lichte nieuwelingen (LN2-).
1-5 Elfstedenroeiers kort voor de gong binnen
Bij tropische temperaturen die het roeien zwaar maakten is de Elfsteden Roeimarathon verroeid. Hemus Eco (foto links) is met een tijd van 22:47:52 binnengekomen op de 72e plaats en Hemusplus (foto rechts) met een tijd van 23:51:22 op de 79e plaats. De Eco-kei ging naar de combinatie Ossa/DDS/De Hoop, op wie Hemus Eco tot middernacht een voorsprong had, maar die hen daarna inhaalden.

 
25-4 Hemus-drukte bij NK 'Klein'
De NK Klein, dat zijn de Nederlandse Kampioenschappen in skiffs en tweetjes. Daar deed dit jaar veel Hemus aan mee.
Het 'feest' begon op vrijdag met time-trails: voorwedstrijden om je te kwalificeren voor het NK, en de beste 24 gaan door. Ondanks de harde wind zaten Ben van Brussel en Douwe Rietveld bij de top 24. Jelle Koopman lukte het net niet met een 25e plek met 0,08 s op nummer 24. Bij de Jongens-16 redden Max Jager en Daan van Brussel het ook met een 14e en 22e plek. Hier lukte het Pelle Verhoeff niet met z'n 25e plek. Bij Meisjes-16 gingen de eerste zes gelijk door naar de halve finale. Maaike van Middelaar ging met 0,07 s sneller dan nummer 7 direct door naar de halve finale.
Zaterdag kwamen onze helden in actie voor de kwart en halve finales. Wegens de heftige wind waren de kwartfinales voor Jongens-16 geannuleerd en ging de top 12 door naar de halve finales. Zonder Hemus. Bij Jongens-18 kwam alleen Ben van Brussel door de kwartfinales en moesten we afscheid nemen van Douwe. Bij de halve finales lukte het Hemus niet om in de A-finales te komen en gingen Maaike en Ben door naar hun B-finale.
Op zondag werd vanwege de harde wind besloten alleen de A- en B-finales te laten starten. Ben van Brussel werd derde in de B-finale en daarmee 9e in het Jongens-18 veld. Maaike van Middelaar won de B-finale en werd daarmee 7e in het Meisjes-16 veld.
17-4 Blik voor Eempower-dames op AA-Race
Vorig jaar blik bij de Aa-race in Alkmaar, dat schiep verwachtingen voor deze editie: Eempower deed weer mee voor de medailles. Droog, beetje wind mee en zelfs een zonnetje tussen de donkere wolken, ideale omstandigheden voor een goede race. In een nieuw baanrecord van 17.04 kwamen Marloes Rietmeijer, Judith Veersma, Nicolette Buiter en Marieke Bos en stuur Marieke van Herwerden als eerste over de finish. Ook Suzanne Heijbrock was van de partij met een gelegenheidspartner van Viking in dubbeltwee. Zij roeiden een lekkere race en zoals Suzanne zei: 'We roeiden goed, maar de anderen waren net iets beter'.
16-4 De 20e editie van de Hart van Holland. De wind maakte het zwaar om de 90 km estafette roeimarathon door het Groene Hart binnen de gestelde tijdslimiet af te leggen. Drie Hemusploegen deden mee in de C2x+. Door de harde wind hadden de beide Hemus Ecoploegen (1: Arnold, Yvonne, Willem, Josita en twee van die Leythe; 2: Hetty, Thea, Michiel, Maarten en Ellen) het zowel in de boot als op de fiets erg zwaar. Na drie van de vier wedstrijd-etappes (totaal 70 km) bleek dat zij te ver achter lagen op het tijdschema en net als negen andere ploegen hun deelname moesten staken. De Tulipani-dames (Sabine, Cisca, Annemarie, Juliet, Agnes en Colette) slaagden erin ondanks de harde wind flink door te roeien en op tijd te finishen waarmee zij, zowel bij de wedstrijd als bij de Lustrum sprint van 110 meter, de snelste dames C2x+ waren wat een prachtige taart en een mooie trofee voor de Hemus prijzenkast opleverde.
2/3-4 Op 2 en 3 april was het met tien inschrijvingen bij de Skiffhead, drie bij de Tweehead en vijf bij de Jeugdhead een Hemusdrukte van belang op de Amstel.
Op de foto: Maaike van Middelaar
Tweehead en Jeugdhead De J16 roeide naar een mooie twaalfde plaats. De J18 eindigde in de subtop op de zesde plek. Bij de M16 werd Hemus zevende en een Hemus-Trompcombi vierde, op vijf seconden van de winnaar. De M18-4* werd mooi vierde.
De Tulipani roeiden, gesplitst in twee teams, naar de zeventiende en negentiende tijd roeiden in hun DV-veld. Hugo en Rens roeiden ook die 7,5 km in 2- en werden vijfde. Skiffhead Kees Luykx roeide bij de HV naar een mooie 32e plek in een veld van 168 roeiers. Bij de J18 startten zes Hemusroeiers, van wie Ben van Brussel en Douwe Rietveld de snelste waren met resp. de vijfde en negende plek. Bij de M16 en J16 deden de roeiers voor het eerst mee aan een skiffwedstrijd. Die hebben daar veel ervaring opgedaan, de tegenstanders waren nog wat sneller.
5-3   Einduitslag Hemus Driekwart: Stefan Slagter en Jelle Koopman zijn de winnaars, Ank Verrips snelste senior
20-2 Hemusjongens presteren prima op Winterwedstrijden
11-2 Hemus Ergometerkampioenschappen
2015    
15-12 De Maand van Hemus
31-12 Jaarpuzzel 2015
25-11 Maarten Hurkmans Amersfoorts Sportman van het Jaar 2015
15-10 De Maand van Hemus
26-9 23e Eemhead: foto's | uitslagen
13-9 Hemus op World Rowing Masters Regatta | trots op roeipakje
1-9 Klusploeg heeft Amersfoirde opgeknapt en omgebouwd tot scull-8
20-8 Monique van den Heuvel overleden; rouwkaart
15-8 De Maand van Hemus
15-8 Maarten Hurkmans gehuldigd door Hemus en Burgemeester Bolsius: foto | foto
8-8 MAARTEN HURKMANS MET JUNIOREN HOLLAND 8 WERELDKAMPIOEN in 5.51,74, USA tweede in 5.53,89: foto | foto | foto | foto | artikel NLroei
4-7 Lustrumvijfkamp en botendoop
4-7 Driemaal blik Ben van Brussel: in 2+, 2- bij J18 en 2- bij lichte nieuwelingen
1-7 Lustrumnummer De Maand van Hemus
28-6 Maarten Hurkmans winnaar in junioren-skiff tijdens Holland Beker
24-6 Natroweemus bij Hemus: foto's | uitslag | meer foto's
21-6 Blik voor Dames veteranen-vier bij Zwartewater Regatta
6-6 Blik voor Oetse Donner op ARB
31-5 Floor Hurkmans (12) wint Jeugd Tromp Boat Races
30-5 Winst voor Hemus-meisjes in Leerdam
30-5 Villa naar nieuwe bestemming zorgboerderij en pluktuin Blij op de boerderij in 't Zand: foto 1 | foto 2
27-5 Nieuwbouwcommissie in de schijnwerpers, Marco van der Eijk erelid
24-5 Blik voor Douwe Rietveld en Ben van Brussel op Westelijke Regatta
24-5 Zilver op EK voor Junioren-Holland-8 met Maarten Hurkmans
15-5 De Maand van Hemus
12-5 Drie Hemus-ploegen bij Elfstedenroeimarathon
3-5 Maarten Hurkmans nationaal kampioen in skiff bij jongens tot 18 jaar
3-5 Stefan Slagter 3e op NK | Jelle Koopman en Stefan Slagter op NK
19-4 Dames veteranen-vier wint AA-race
15-4 Waterschap schenkt bank
2-4 Video: Het vlot is af
30-3 Brandweer redt roeibak
28-3 Opening Huis van de Watersport: foto's | video 1 | video 2 | Feike Tibben bezorgt originele Eemkei terug | blog van de bouw
28-3 Meisjes-16-vier wint Jeugdhead
15-3 De Maand van Hemus
14-2 Hemus Driekwart: foto's | video | Winnaar Ben van Brussel
7-2 Hemus Ergometerkampioenschappen: film | foto's
17-2 Maarten Hurkmans Nederlands kampioen op de ergometer met nationaal record 6.00,2
2014    
15-12 De Maand van Hemus
13-12 Tweede ronde Hemus Driekwart: film
26-11 Maarten Hurkmans Amersfoorts Sporttalent van het Jaar: film | foto
9-11 Ben van Brussel wint Paul Veenemansprijs bij jongens-18, Rens de Vries tweede, Hugo Stins derde
8-11 Glas voor Cisca Kruijsdijk en Annemarie Kamp op de Linge
16-10 Hoogste punt Huis van de Watersport bereikt
15-10 De Maand van Hemus
27-9 22e Eemhead: bijna 1000 foto's | film
25-8 Eerste paal Huis van de Watersport: foto | film
10-8 Zilver voor Maarten Hurkmans op junioren-WK met Holland-J8+
15-7 De Maand van Hemus
12-7 Behendigheidsspelen voor de jeugd: film
8-7 Jeugdcoaches in het zonnetje
15-6 Hemus op TV Utrecht
14-6 Blikkenregen voor Hemusjeugd in Zaandam
6-6 Hemus bij opening Meander Medisch Centrum: film
18-5 Blik voor Anniek Verhagen bij de Spaarne Lenterace
16-5 Finish Hemus op Elfstedenroeimarathon
15-4 De Maand van Hemus
12-4 Doop 8+ Amersfoortse Berg
22-3 Succes op Head of the River: Blik voor Tulipani (4* dames veteranen-C), blik voor Ben van Brussel bij 4* jongens-16-combi, blik voor Maarten Hurkmans 4* jongens-18-combi
1-3 Sportwethouder Buijtelaar doopt de Vathorst
22-2 Hemus Ergometerkampioenschappen: foto's
15-2 De Maand van Hemus
15-2 Een serie leerzame video's van de Hemus Masterclasses
11-1 Nieuwe jeugdploegen gestart
2013    
21-12
Winterse roeimarathon levert halve ton op
20-12
Eerste woonboten verplaatst
18-12
Boom vlak voor de kap vor de dijkverbetering
15-12 De Maand van Hemus
7-12
NK Indoorroeien
15-11 De Maand van Hemus
10-11
Winst in PVP: Stijn Kanters bij J18 en Ben van Brussel bij J16
28-9
Maarten Hurkmans wint Tromp Boat Races J16-1x
28-9
21e Eemhead
17-9
Gathouders zetten Villa recht
15-9 De Maand van Hemus
15-7 De Maand van Hemus
8-6
Toertocht op de Vecht
30-5
Acht Hemus-achten bij Natroweemus: foto en film
30-5
'Zin in beweging': leuk middagje bij Hemus
30-5
Schoolroeien in Amersfoortse Courant
15-5 De Maand van Hemus
10-4
Hugo Bos doopt Maatweg
10-4
Renovatie Maatweg
8-4
Seizoensstart DRQ
6-4
Uitslag Hemus Driekwart
11-3
Stijn Kanters in de skiff
2/3-3
Damesploegne in Brugge
15-2 De Maand van Hemus
9-2
Uitslag HEK
27-1
Hemusjeugd op de Ergohead
2012    
15-12 De Maand van Hemus
15-11 De Maand van Hemus
28-10
Grachtentocht
28-10
Hemus bij de Juniorencompetitie in Lelystad
23-10
Schoolroeiers Lodenstein: laatste keer dit jaar
15-10 De Maand van Hemus met bijlage
7-10
Toertocht Nieuwkoop
7-10
Juniorencompetitie bij Hemus: fotoserie 1, fotoserie 2 en fotoserie 3
30-9
Leden van Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker bij Hemus
22-9
Twintigste Eemhead
25-8
Klusdag
31-7
Hemus bij de London Olympics
15-7 De Maand van Hemus
12-7
Toertocht bij RV Rijnland
1-7
Toeren in Vorpommern
15-6 De Maand van Hemus
27-5
Tulipani doen de Vogalonga
20-6
Natroweemus bij Hemus
15-4 De Maand van Hemus
7-4
Botendoop
18-3
De HOLA tijdens de Head
15-3 De Maand van Hemus
25-2
Eemoeverschoonmaak, ook in De Stad Amersfoort
12-2
Schaatsen naar Baarn
5-2
De Eem met sneeuw en ijs
14-1
Hans van Vonderen neemt De Koppel mee
14-1
Masterclass wedstrijdroeien
10-1
De roeibak arriveert
8-1
Nieuwjaarsborrel
5-1
Films van een wilde Eem bij Hemus
2011    
19-12
Duikles door Ank Verrips
17-12
Hemus Driekwart
15-12 De Maand van Hemus
6-12
Gemeenteraad, behandeling financieel plan Huis van de Watersport
15-11 De Maand van Hemus
13-11
Lingebokaal
12-11
Masterclass boordroeien
6-11
Novembervieren
31-10
Schoolroeien Lodenstein
23-10
Goudse Mijl
16-10
Zomaar een zondagochtend
14-10
Het college van B&W doet een voorstel aan de gemeenteraad om ongeveer 225.000 euro te bestemmen voor de nieuwbouw van Hemus. Jaarlijks heeft de gemeente een half miljoen beschikbaar om voor 1/3 bij te dragen in investeringen van sportverenigingen. In 2011 is dit budget niet volledig benut. In eerdere raadsbesluiten in 2007 en 2009 is het financiële kader geschetst voor de nieuwbouw. Hemus heeft in augustus een plan ingediend dat binnen dat kader past. Ook het bedrag waar het nu over gaat past in de lijn van die eerdere raadsbesluiten. In de komende maanden zal het college een voorstel voor de financiering aan de raad voorleggen. Zie ook het bericht in De Stad Amersfoort.
8-10
Masterclass scullen
24-9
Aegir wint de negentiende Eemhead. Uitslagen en foto's
15-9 De Maand van Hemus met bijlage
3-9
Klusdag en botendoop
29-8
Schoolroeien Lodenstein: eerste les
15-6 De Maand van Hemus
5-6
Jet Passchier Nederlands kampioen in M18 8+. Foto en uitslagen.
2-6
De K VI gaat naar de vereniging 'Varend Oud Hout'
21-5
Feest bij de 21e verjaardag van Hemus
18-5
ALV
18-5
Roeien op de Rijn
15-5 De Maand van Hemus
10-5
De wethouder Sport hield een peiling in de gemeenteraad over de mogelijkheid om extra sportgelden uit te trekken om onze gewenste huisvesting op het voormalig MOB-terrein mogelijk te maken. Dat geld, dat lag moeilijk, maar de raadsfracties toonden zich wel bereid mee te denken. Deze motie werd door 34 van de 36 aanwezige raadsleden gesteund.
17-4
Toertocht Ronde Hoep
15-4 De Maand van Hemus
6-4
De Gemeente heeft vandaag een persbericht doen uitgaan over de huisvestingsplannen, samenhagend met de 'peiling' van de gemeenteraad over het Huis van de Watersport. Het persbericht is door diverse media overgenomen. Lees hier de reactie van Hemus. De Stad Amersfoort besteedt er aandacht aan. De ASF reageert op de peiling die het Amersfoortse College van B&W naar de raad gestuurd heeft.
27-3
Hemus Driekwart
7-3
De HOLA en de andere Hemus-8 tijdens de Head of the River.
5-3
Siebren Hazelhoff Roelfsema en Louis Stolper overall winnaars van Hemus Driekwart 2010-2011. Uitslagen
3-3
Scheve roeibak
19-2
Vertrek Oostveen, doop Meridiaan II en Slobeend
15-2 De Maand van Hemus
5-2
Anne-Lynn Paalvast en Egbert Broers winnen HEK: foto's en uitslagen
28-1
HOLA eet snert in de Villa
7-1
Roeibak in aanbouw
5-1
De Stad Amersfoort over de huisvesting van Hemus
1-1
Schoonmaakteam Ploeg van het Jaar
1-1
Nieuwjaarsborrel
2010    
15-12 De Maand van Hemus
10-12
Veiling voor het komende lustrum
15-11 De Maand van Hemus
30-10
Botenschoonmaakdag
24-10
Tweemaal blik op Goudse Mijl
17-10
NJTK
15-10 De Maand van Hemus met bijlage
25-9
Achttiende Eemhead
15-9 De Maand van Hemus
28-8
Eerste paal ziekenhuis en botendoop
14-8
Opgeknapt botenterrein
13-8
Opknapbeurt botenterrein
10-8
Roeien in Schotland
15-7 De Maand van Hemus
15-6 De Maand van Hemus
12-6
Lustrumfeest
6-6
Brauns|Mourits weer blik tijdens Dommelregatta
25-5
KRAS Schoolroeikampioenschappen
23-5
Blik voor Rieneke Gerkema bij Westelijke Regatta
15-5 De Maand van Hemus
10-5
Elfstedentocht
26-4
GIBO Groep nieuwe Vriend van Hemus
17-4
Hemus Eco6 tweede in Hart van Holland
15-4 De Maand van Hemus
9-4
Gebagger
3-4
Afroeien
3-4
Hemus wordt 20 jaar oud
3-4
Schoonmaak Eemoevers
6-3
Afbraak terras voor werk aan beschoeiing
3-3
  Provincie stemt in met het Huis van de Watersport
22-1
Joleen Hakker is Soester Sportvrouw van het jaar 2009
20-1
Hemus on Ice: Loosdrecht
15-1 De Maand van Hemus
2009    
15-12
De Maand van Hemus - november/december 2009
21-11
Hemusjongeren op het NJTK
8-11
Grachtentocht
30-10
De Maand van Hemus - oktober 2009
26-9
Zeventiende Eemhead
31-8
  Eisen en ambities Huis van de Watersport
30-8
De Maand van Hemus - september 2009
24-8
Vernieuwing van het vlot
22+23-8
Het Opzoomer- en Klusweekend
6-7
Het wisselvlot verplaatst
30-6
De Maand van Hemus - juli/augustus 2009
28-6
Natroweemus
28-5
Barbecue met ALV
24-5
Elfstedentocht: fotoserie 1 en fotoserie 2
22-5
Frieslandkamp voor de jeugd
17-5
KRAS: de Amersfoortse Schoolroeikampioenschappen
30-3
De Maand van Hemus - april 2009
21-3
HOLA bij de Head
7-3
Nieuwe lichting afgeroeid
7-3
Hemus Driekwart: einduitslag en foto's en filmpje:
28-2
De Maand van Hemus - maart 2009
22-2
De Winter van Hemus:
21-2
Botendoop
14-2
Hemus On Ice
30-1
De Maand van Hemus - februari 2009
25-1
Eemus
24-1
Hemus Driekwart: uitslagen en foto's
11-1
Koude winter
10-1
  Uitslagen HEK
2008    
14-12
Hemus Driekwart: uitslagen en foto's
30-11
De Maand van Hemus - december 2008
30-10
De Maand van Hemus - november 2008
20-10
NJTK
30-9
De Maand van Hemus - september 2008
27-9
Zestiende Eemhead
Beelden van Omroep Amersfoort
30-8
Opzomeren
24-8
Raboestocht
30-6
De Maand van Hemus - juli 2008
18-6
Hemus wint Natroweemus
11-6
Artikel in het AD
7-6
Foto's Juniorencompetitie
7-6
Rieneke Gerkema Nederlands kampioen 2x
30-5
De Maand van Hemus - juni 2008
25-5
Spaarne Lenterace
24-5
KRAS
17-5
Hemusjeugd op bezoek in Naarden
15-5
Elfstedentoerweek
2-5
Elfstedentocht: fotoserie 1, fotoserie 2 en fotoserie 3
30-4
Jongerenweekend Friesland: foto's en film:
26-4
OfficiŽle opening van de Malebrug
De fietsbrug bij het gemaal Malesluis wordt in gebruik genomen. Veel Hemus en De Eem op het water. Beelden van Omroep Amersfoort.
20-4
Ronde-Hoeptocht
2-4
Botendoop:
30-3
De Maand van Hemus - april 2008
29-3
Afgeroeid
29-2
De Maand van Hemus - maart 2008
30-1
De Maand van Hemus - februari 2008
15-1
Hemus Ergometerkampioenschappen
- Beelden van Omroep Amersfoort
6-1
Doop Armando en Nieuwjaarsborrel
2007    
15-12
De Maand van Hemus - december 2007 / januari 2008
28-11
Bert van der Wal 80
4-11
Grachtentocht
30-10
De Maand van Hemus - november 2007
8-10
Botendoop
Een serie skiffs en de veiligheids-/coachboot worden gedoopt. Beelden van Omroep Amersfoort.
30-9
De Maand van Hemus - oktober 2007
29-9
Vijftiende Eemhead
30-8
De Maand van Hemus - september 2007
7-7
Afroeien
7-7
Foto's van inklimmen in het Bosbad
6-7
Tocht bij Kortenhoef
30-6
De Maand van Hemus - juli/augustus 2007
26-6
Sloop coachboot
26-6
Klusploeg in de krant
16/23-6
Finale Juniorencompetitie
23-6
Midzomertocht in regen gesmoord
13-6
  Verslag hearing Huis van de Watersport (alleen voor leden).
9-6
Zomerfeest
2-6
Foto's en uitslag van KRAS 2007.
30-5
De Maand van Hemus - juni 2007
19-5
  Atla gezonken door woest varende schottelboten.
19-5
Roeischool
18/19-5
Hemus 2e in mix-klassement van ingekorte Elfstedentocht 2007
13-5
Eemlint definitief naar Hemus
9-5
Door de Utrechtse grachten
30-4
De Maand van Hemus - mei 2007
7-4
  De Eem in het radioprogramma Vroege Vogels
7-4
Afroeien
7-4
Joleen in de krant
30-3
De Maand van Hemus - april 2007
25-3
Head
17/18-3
Heineken Vierkamp
10-3
Schoonmaak Eemoevers
10-3
Afroeifestijn
27-2
De Maand van Hemus - maart 2007
21-2
Huis-aan-huisblad 'De Stad Amersfoort' over Het Huis van de Watersport
20-2
Gemeentelijke brochure over het nieuwe ziekenhuis
30-1
De Maand van Hemus - februari 2007
13-1
Hemus Ergometerkampioenschappen: uitslag en foto's
7-1
Doop van de Grebbeliniedijk door Piet Besselink van DHV
2006    
30-11
De Maand van Hemus - december 2006 / januari 2007
25-11
Foto's Novembervieren
18-11
Foto's NJTK
4-11
Foto's Juniorencompetitie
30-10
De Maand van Hemus - november 2006
1-10
De Maand van Hemus - oktober 2006
30-9
Veertiende Eemhead
16-9
Hemus bij onthulling Sassiaan
10-9
Film: Phil Birch bouwt transparante C1
30-8
De Maand van Hemus - september 2006
19-7
'Zienswijze' van Hemus op Bestemmingsplan Maatweg
8-7
Afroeifestijn
30-6
De Maand van Hemus - juli/augustus 2006
17-6
Berend, Lotte, DaniŽl, Bruno en Tonnie bij wedstrijden RIC
12-6
Gemeentelijke plankaart MOB-terrein
2-6
  Uitslagen Nationale Schoolroeikampioenschappen
30-5
De Maand van Hemus - juni 2006
26-5
Elfstedentocht
20-5
KRAS: uitslag en foto's
30-4
De Maand van Hemus - mei 2006
22-4
Eemlintrace 2006
2-4
Jeugdhead en Tweehead
30-3
De Maand van Hemus - april 2006
19-3
de Head: foto's en een filmpje van de onverstoorbaar varende Hemusmannen
11-3
Afroeien
15-2
De Maand van Hemus - februari/maart 2006
17-1
Tekst en foto's van inspraak bij gemeenteraad over huisvesting
14-1
Uitslagen en foto's van de Hemus Ergometerkampioenschappen 2006
30-12
De Maand van Hemus - januari 2006
2005    
30-12
  Wedstrijdstatistieken 2005
13-11
Novembervieren
12-11
Sloeproeien in de Snertrace
30-10
De Maand van Hemus - november 2005
30-9
De Maand van Hemus - oktober 2005
24-9
Dertiende Eemhead
30-8
De Maand van Hemus - september 2005
30-6
De Maand van Hemus - juli 2005
13-6
Roeien op de Elbe bij Dresden
4-6
Wijnand Schoemakers en Joost Jurres Nederlands kampioen: uitslagen | foto's
30-5
De Maand van Hemus - juni 2005
27-5
Rottetocht
21-5
KRAS / Kampioenschappen Roeien voor Amersfoortse Scholieren
15-5
Spaarne Lenterace
12-5
Praktijkschool De Borgwal te gast
6-5
Elfstedentocht
1-5
Ronde-Hoeptocht
30-5
De Maand van Hemus - mei 2005
15-4
Eemlintrace: uitslagen | foto's
15-4
Loods opnieuw ingericht
2-4
Afgeroeidenfestijn
2-4
Afroeien
2-4
Lustrumfeest
30-3
De Maand van Hemus - maart 2005
19-3
Head of the River
19-3
Heineken Vierkamp
19-3
Start schoolroeien
12-3
Schoonmaak Eemoever en Hemusterrein
12-3
Coachboot te water gelaten
9-3
Opnieuw gemeenteraad over huisvesting: verslag | artikel Amersfoortse Courant
28-2
De Maand van Hemus - januari/februari 2005
21-2
Huisvesting Hemus in gemeenteraad: vergaderstukken | pleidooi Hemus voor het Huis van de Watersport | verslag | foto's | persbericht
19-2
Huisvesting Hemus in gemeenteraad: artikel Amersfoortse Courant
15-1
Hemus Ergometerkampioenschappen 2005: uitslagen en foto's
2004    
31-12
Eva Nielen en Debora van Herpen Ploeg van het Jaar 2004.
20-12
De Maand van Hemus - december 2004
19-12
Nederlandse Kampioenschappen Indoorroeien
5-12
Hel van het Noorden
21-11
NJTK fotoserie 1 en fotoserie 2
21-11
Suikerrace
14-11
Grachtentocht
31-10
Novembervieren
30-10
De Maand van Hemus - oktober 2004 met een film bij het artikel 'Gladder roeien'='syncopated rowing'
30-9
De Maand van Hemus - september 2004
25-9
Twaalfde DHV Eemhead
17-9
Gemeenteraadsleden in de boot met verslagen van Ruud Schulten (BPA) en RaphaŽl Smit (Leefbaar Amersfoort)
12-9
Amstelmarathon
4-9
Roeischooluitje met nieuwe leden
30-8
De Maand van Hemus - augustus 2004
27/29-8
Jeugdweekend Meppen
augustus
Jeugd op ZRB
28-8
HACK
30-6
De Maand van Hemus - juni 2004
27-6
Jeugd in Harkstede
10/14-6
Roeien in Berlijn
juni
De jeugd op de slotwedstrijden op de Bosbaan
6-6
In memoriam Jos van der Meer
30-5
De Maand van Hemus - mei 2004
21/22-5
Winst in Elfstedentocht
14-5
The Invaders: een band met veel Hemus erin
13-5
Marien in Ringvaart Regatta
30-4
De Maand van Hemus - april 2004
28-4
Ronde-Hoeptocht
30-3
De Maand van Hemus - maart 2004
28-2
De Maand van Hemus - januari/februari 2004
24-1
Uitslagen en foto's van de HEK
2003    
23-12
De Maand van Hemus - december 2003
20-12
Snert bij Hemus Wintertrial
30-11
De Maand van Hemus - november 2003
16-11
Sinterklaas arriveert per wherry
30-10
De Maand van Hemus - oktober 2003
30-9
De Maand van Hemus - september 2003
27-9
Elfde DHV Eemhead
12-9
Hemus op Keistadfeesten
20-8
De Maand van Hemus - juli/augustus 2003
30-8
De eerste HACK: Hemus Algemene Clubkampioenschappen
12-7
Afroeien
10-7
Training voor Jersey - Carteret
6-7
Renate Schoemakers won de M18 8+ in combinatie met de Hoop bij NSRF
30-6
De Maand van Hemus - juni 2003
30-6
Winst Noordhollandtocht
28/29-6
Midzomernachttocht
28-6
Winst in Noordhollandtocht
27-6
Gymleraren op bezoek
26-6
Huisvestingsledenbijeenkomst
19/23-6
Roeien in Angers
22-6
FFF8 wint Zwartewaterregatta: verslag en foto's
15-6
De Maand van Hemus - huisvestingsspecial juni 2003
7-6
Foto's 'kanoeien'
30-5
De Maand van Hemus - mei 2003
25-5
Elfstedentocht: verslag
18-5
Spaarne Lenterace
30-4
De Maand van Hemus - april 2003
22-4
Uitwisselingen met Vada en met Panta Rhei
27-4
In de Telegraaf over de winnaars van de Eemlintrace
30-3
De Maand van Hemus - maart 2003
23-3
De Head in foto's
27-2
De Maand van Hemus - februari 2003
6-2
Foto-impressie Hemus op Radio Utrecht
30-1
De Maand van Hemus - januari 2003
19-1
Verslag Ergohead
11-1
Hemus Ergometerkampioenschappen en meningen over HEK 2004
6-1
Ploeg van het Jaar
2002    
22-12
Stukken van de ALV.
16-11
Eva Nielen wint bij NK Indoorroeien
16-11
Paul Venemansprijs
26/27-10
Jeugddag
28-9
De tiende Eemhead: foto's en uitslagen en uit de Amersfoortse Courant
8-9
Cottwich Ragatta
7-9
Afroeien
31-8
Trainingsweekend in Steenwijk
30-8
Mayennetocht
27/28-7
Klusweekend
20-7
Afroeien en Agnes Reitsma coach van het jaar
20-7
Afroeien en coach van het jaar
20-7
Foto's ALV
20-7
Afroeien
7-7
Botendoop
28-6
Zondagsroeiers in York
22-6
Foto's van de Midzomernachttocht
19-6
Wedstrijden in Zwolle: foto's
22-5
Foto's van de Ringvaart Regatta
19-5
Wedstrijden op de Bosbaan: foto's
16-5
ALV: notulen, het volledige verhaal over Puber Hemus en foto's
10-5
Elfstedentocht: uitslag, foto's, en uit de NRC van 13 mei
17-4
Midweek Bollentocht
14-4
Eemlintrace: foto's en de uitslag
6-4
Head of the River in Amsterdam.
9-3
Wedstrijden in Brugge: verslag.
2-3
Winterwedstrijden in Delft.
10-2
Hemus Midwintertocht in Amsterdam.
12-1 Uitslagen en foto's van de HEK en het verslag uit de Amersfoortse Courant
6-1 Verkiezing 'Ploeg van het jaar'.
2001    
25-11 Speciale regels voor 't Sasje
22-11 Plannen met de Eemhaven
20-11 Verslag ALV
15-11 Pleidooi voor een coachpad
27-10 De Tromprace: uitslagen en foto's
13-10   De Vechtrace
10-10   In 2008: nieuwe buren!
30-9 Aankondiging in- en outdoortraining winter 2001/2002
28-9 Uitslagen en foto's van de negende DHV Eemhead.
22-9 Burgemeester Van Vliet doopt Sasje en Kleine Koppel
20-9   Het Boten-adoptieplan
9-9   Winst voor HV2- op Cottwich-Almelo Regatta
18-8 Roeiers in een kano, kanoërs in een roeiboot...
1-8 Hemus toert door Parijs 
21-7 Afroeien
30-6   Blik voor Bart Buiskool op Midzomervechtrace
29-6   Overwinning DHV op Argo Sprint
24-6 Overwinning in Zwarte Water Regatta
23-6 Onze eigen Midzomeravondtocht
16-6 Vlootschouw op watersportdag
12-6   Stukken ALV 12 juni 2001
10-6 Hemus wint in Den Bosch
3-6   Stormachtige ZHRB
1-6   Indoortrainer gezocht
30-5   Eerste plaats voor Hemus Jeugd
23-5 Hemus wint Ringvaart Regatta
16-5 Bijzondere voorjaarsvergadering
28-4   Blik of geen blik? Batavierenrace
19-4   Elfstedentocht afgelast
11-4   Nieuwe lente, nieuwe  leden
11-4   Nieuw hek, nieuwe sleutel
10-4   Verslag van de Skiffhead
27-3   Head of the River 2001 
23-3 Saskia en Serge in de boot genomen
11-3 Blik in Brugge
6-3   Roeiwensen in de Eemhaven
26-2 Dames 7e op Gyas-Hunze
20-1 Dames Acht bijt spits af
14-1   Uitlsag HEK ter discussie...
13-1   De HEK is gestreden!
januari Winter
6-1   Hemus on wheels
5-1   Hemus Ergometer Kampioenschappen
2000    
24-12   Nieuws van de gemeente Amersfoort en andere zaken
26-11   Buurtbewoners ongerust over plannen fietspad
18-11   Leonie Walta over de Paul Veenemansprijs
11-11   De Lingebokaal
9-11   Stukken najaarsvergadering
5-11 In New York loopt Aldert de marathon
22-10   Hemus prominent in regionale pers
30-9 Uitslagen achtste DHV Eemhead plus foto's
zomer Gathouders schenken en bouwen terras
mei Elfstedentocht
2-4   Feest in de kantine van de hockeyclub ter gelegenheid van het tweede lustrum.
maart Head of the River Amstel
1999    
november Lingebokaal
25-9   Uitslagen zevende Eemhead
4-9 Villa Hemus wordt officieel geopend
17-5 Villa Hemus wordt gebouwd
1998    
26-9 Zesde Eemhead
2-7 Clubuis de Geus brandt af na brandstichting.
Foto's: Martijn van der Kamp - met dank aan Brandweer Amersfoort
 
 
 
mei Elfsteden Roeimarathon
maart Head of the River Amstel
1997    
27-9 Vijfde Eemhead, en tevens de eerste open Eemnead. Hemus verslaat - na de regatta in 1991 - voor het eerst De Eem.
1-7 De eerste tekeningen voor een definitieve huisvesting
Architect en roeier Johan Koopman maakte in 1997 de eerste schetsen voor een eigen huisvesting van Hemus.
1996    
28-9  Vierde Eemhead.
maart Head of the River
1995    
11-11  Eerste lustrumfeest, gehouden in het Nieuw Eemland.
23-9  Derde Eemhead. De Eem wint met 24 seconden verschil.
15-7 De werkplaatsloods, gekocht bij ROB, arriveert bij Hemus
zomer Toertocht bij Euros
mei Elfsteden Roeimarathon
voorjaar De Amersfoirde wordrt gedoopt
maart Head of the River Amstel
1994    
24-9  Tweede Eemhead. De Eem wint met 1 minuut verschil.
24-9  Albert Dragt, voorzitter van de DHV Personeelsvereniging, doopt de 8+ Amersfoirde.
21-5   Videoroeien
mei Hemus doet voor de tweede keer mee aan de Elfsteden Roeimarathon
1993    
27-11  Bart Buiskool benoemd tot Kei van het Jaar.
25-9 Eerste Eemhead
In totaal 10 ploegen van Hemus en De Eem doen mee aan de allereerste Eemhead. In het hoofdnummer verslaat de H8+ van De Eem met 29.04 die van Hemus met 37 seconden. Het verslag en de uitslagen:

25-9 Drijvend clubhuis Geus officieel geopend door het echtpaar Elzenaar
Het drijvend clubgebouw, dat in maart vanuit Zutphen naar Amersfoort versleept was, wordt officieel in gebruik genomen tijdens de eerste Eemhead. Interview met Tiemen de Lange.
Eerst (1 minuuut 40 seconden) stilstaand beeld van de vaart van de Geus over de Eem, gevolgd door een reportage van Omroep Amersfoort.
zomer Clubkampioenschappen
26-5 Videoroeien met commentaar van Chris van Winden
21-5 Hemus doet voor het eerst mee aan de Elfsteden Roeimarathon en werd 22e.
25-4  Bart Buiskool wint het allereerste Hemus-blik in de skiff bij Amersloot-Alkmaar.
28-3  Voor het eerst doet een Hemus H8+ mee met de Head of the River. Ze werden 35e.
10-3  Drijvend clubhuis arriveert bij Hemus na drie dagen varen vanaf WSV Gelre in Zutphen.
1992    
28-9  Dit jaar geen roeiregatta Baarn - Amersfoort / Head van de Eem / Eemhead.
6-1 Stork Bronswerk schenkt Hemus een C2*, de Stork
1991    
28-9 Wethouder Brugman opent de roeiaccomodatie van Hemus
28-9  De eerste roeiregatta Baarn-Amersfoort tussen De Eem en Hemus. Hemus wint in 39 minuten.
6-7  De plek bij Elzenaar wordt in gebruik genomen en feestelijke tewaterlating van de eerste Hemusboten

1-5 Vanaf nu huurt Hemus een loods van Elzenaar
21-4 Hemus roeit voor het eerst: in Baarn
24-3  Hemuslid Piet Kunst roeit de Head of the River in een veteranenacht van Proteus.
februari  Hemus koopt na een aantal krijgertjes zijn eerste boot, de 4+ Atla.
1990    
oktober  De eerste indoortraining.
29-9 Het bestuur bekijkt een mogelijke vestigingsplaats
Een plek die met de kennis van nu best wel betekenis heeft gekregen.
29-9 Het bestuur laat zich informeren in Baarn
19-5 Open dag
Hemus had nog geen plek, geen loods, maar wel leden en een open dag om meer leden te werven.
Op het Valleikanaal.
24-4 Guus, Wilco en Tiemen gaan naar de notaris.
2-4 Oprichting Roeivereniging Hemus, om 22.55 uur ten huize van Wilco Hoevers en Annemieke Schriemer.
Het oprichtingsbestuur bestond uit alle leden van het eerste uur: Op de foto achteraan: Bert Poelert en Tiemen de Lange (secretaris); vooraan: Karen van Tol, Annemieke Schriemer, Guus de Jong (voorzitter), Krijn Kraak; fotograaf: Wilco Hoevers (penningmeester). Bestuurslid Philip Whittle ontbreekt op de foto.


8-2  De eerste twee berichten in de pers over roeiplannen in Amersfoort
Op 8 februari 1990 besteede Amersfoort Nu een berichtje aan een oproep van Guus de Jong. De Amersfoortse Courant deed dat op 22 februari wat uitgebreider over.
Wind en temperatuur
Weergegevens 13 november 08:42
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: zuidwest 6
Temperatuur bij Hemus: 10,1¬į
Rood licht = algeheel roeiverbod
Oranje licht = roeien toegestaan tot de hoogspanningslijnen als er bij Hemus geen golfslag is
Onweer(swaarschuwing)?
Bij onweer of dreigend onweer geldt altijd een algeheel roeiverbod. Houd hiervoor zelf de verwachting in de gaten.
Koud water
Het water kan koud zijn, je bent dan in enkele minuten onderkoeld als je in het water terecht komt. Ga niet in je eentje skiffen. Neem een telefoon mee. Sla je om, ga dan direct naar de kant. Op plaatsen met hoge beschoeiing zijn er om de 50 meter trapjes.
Ga je om, ga dan direct naar de kant, de boot is minder belangrijk.
Let altijd op: op pontons, werkschepen en vrachtvaarders. Kijk vaak om!
Bij Hemus geldt een algeheel parkeerverbod.
Webcam
Veiligheid
Lees hier wanneer er een vaarverbod is.
  • windwaarschuwing 8 of meer voor KNMI-regio IJsselmeer
  • bij windwaarschuwing 7: roeien toegestaan tot hoogspanningslijn als er geen golfslag is bij Hemus
  • temperatuur bij de loods 0 graden of lager
  • drijfijs, hoe weinig ook
  • dichte mist
  • onweer
  • van zonsondergang tot zonsopgang
In al deze gevallen is er een vaarverbod, ook als er geen bordje hangt.
Verder: alleen roeien als je dat na kennis genomen te hebben van deze veiligheidsinformatie zelf verantwoord vindt. Skiffen? Leer dan hoe je in de boot moet klimmen. Lees ook de aanbevelingen voor veilig roeien van de KNRB. Neem altijd je mobieltje mee met daarin Hemus (033 466 9860), clubhuis Baarn (035 541 3216) en brandweer (033 469 4000). Bij echte nood - onderkoeling, verwondingen en erger: 112 bellen.

Onveilige situatie?
Laat het ons weten: veiligheid@hemus.nl.
Het weer

Meer weer:
1 buienradar & -voorspelling
2 meer buienradar
3 het weer hier
4 meer weer hier
Twitbook
Hemus twittert soms en zit op facebook.
KNRB-cursussen
De KNRB biedt cursussen die je tot roei-instructeur opleiden. Wil je meedoen, meld je dan aan bij roeischool@hemus.nl. Als je minstens een jaar instructie gaat geven, betaalt Hemus je cursusgeld.