Weergegevens 20 augustus 14:52
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: geen
Temperatuur bij Hemus: 19,8┬░
Meer veiligheidsinfo

Nieuw hek, nieuwe sleutel

Voor wie sinds afgelopen week nog niet geroeid heeft zal de eerste schok groot zijn, maar het Hemus-terrein is voorzien van een groot toegangshek. Dit is aangeschaft om onze eigendommen beter te beschermen tegen van je weet wel mensen. Het nieuwe hek heeft ons meteen de kans gegeven om op de botenloods een nieuw slot te zetten en wel hetzelfde als op het hek. Dus wil je vanaf 23 april nog het terrein op of de botenloods in dan zul je in het bezit moeten zijn van een nieuwe sleutel.

Hoe kom ik aan een nieuwe sleutel?
Van a.s. zaterdag 14 april tot vrijdag 20 april kun je deze verkrijgen in Villa Hemus. Op zaterdag en zondag kun je terecht van 11.00 tot 12.00 en de doordeweekse dagen van 20.00 tot 21.00 uur.

Kosten?
Voor het aanschaffen van een nieuwe sleutel betaal je HFL 22,00 BORG. Dus mocht je stoppen met roeien kun je de sleutel weer inleveren en krijg je je geld terug. Mocht je reeds in het bezit zijn van een sleutel, heb je als je geen kopie zelf hebt gemaakt, reeds HFL. 15,00 betaald. Bij inlevering ter plekke, dus niet achteraf, van je oude sleutel en het bijbetalen van HFL. 7,00 krijg je een nieuwe sleutel.

Na 20 april?
Je kunt dan een sleutel krijgen bij Albert Knol, P. Bothstaat 36 (Berg) of bij Stephan Jansen Spruitenbrug 14 (Schothorst). Dit zal nog ongeveer een maand het geval zal. Daarna kun je alleen nog bij Albert Knol een sleutel krijgen.

KopiŰren?
Het is niet mogelijk om de sleutel van je teamgenootje mee te nemen naar de sleutelspecialist en te laten kopiŰren. De sleutel is gecertificeerd. Dus een sleutel kun je alleen via Hemus krijgen. Nogmaals vanaf maandag 23 april kun je met de huidige sleutel niet meer het terrein op en de botenloods niet in.

Namens het bestuur
Stephan Jansen
Commissaris Materiaal

 

Wind en temperatuur
Weergegevens 20 augustus 14:52
Wind­waarschuwing IJsselmeer van het KNMI: geen
Temperatuur bij Hemus: 19,8┬░
Rood licht = algeheel roeiverbod
Oranje licht = roeien toegestaan tot de hoogspanningslijnen als er bij Hemus geen golfslag is
Onweer(swaarschuwing)?
Bij onweer of dreigend onweer geldt altijd een algeheel roeiverbod. Houd hiervoor zelf de verwachting in de gaten.
Drukte op het water
Blijf ver van gemotoriseerde scheepvaart af. Rondmaken, stilliggen alleen op veilige plekken, dus niet in bochten e.d. Hou goed stuurboordwal. Anticipeer!
Let altijd op: op pontons, werkschepen en vrachtvaarders. Kijk vaak om!
Bij Hemus geldt een algeheel parkeerverbod.
Webcam
Veiligheid
Lees hier wanneer er een vaarverbod is.
  • windwaarschuwing 8 of meer voor KNMI-regio IJsselmeer
  • bij windwaarschuwing 7: roeien toegestaan tot hoogspanningslijn als er geen golfslag is bij Hemus
  • temperatuur bij de loods 0 graden of lager
  • drijfijs, hoe weinig ook
  • dichte mist
  • onweer
  • van zonsondergang tot zonsopgang
In al deze gevallen is er een vaarverbod, ook als er geen bordje hangt, en ook als het stoplicht niet brandt.
Verder: alleen roeien als je dat na kennis genomen te hebben van deze veiligheidsinformatie zelf verantwoord vindt. Skiffen? Leer dan hoe je in de boot moet klimmen. Lees ook de aanbevelingen voor veilig roeien van de KNRB. Neem altijd je mobieltje mee met daarin Hemus (033 466 9860), clubhuis Baarn (035 541 3216) en brandweer (033 469 4000). Bij echte nood - onderkoeling, verwondingen en erger: 112 bellen.

Onveilige situatie?
Laat het ons weten: veiligheid@hemus.nl.
Het weer
1 buienradar
2 het weer hier
3 meer weer hier
Twitbook
Hemus twittert soms en zit op facebook.
KNRB-cursussen
De KNRB biedt opleidingen tot roei-instructeur. Wil je meedoen, meld je dan aan bij roeischool@hemus.nl. Als je minstens een jaar instructie gaat geven, betaalt Hemus je cursusgeld.